HANDSOME JACK: “Do What Comes Naturally”

Αν σε συνεπαίρνουν οι Black Keys, γουστάρεις τους Black Crowes και τα blues είναι ένα κομμάτι της ψυχής σου, τότε μπορείς να περάσεις ένα όμορφο 40-λεπτο ακούγοντας τον “όμορφο” Jack.

Ένα κουαρτέτο από το Buffallo της Νέας Υόρκης που παίζει τα blues rock με τον τρόπο εκείνον που δείχνει σεβασμό στους πατέρες της σύγχρονης ηλεκτρικής μουσικής.

Με την απλή και όμορφη χρήση της φυσαρμόνικας στο “Creepin’” δηλώνουν την επιρροή τους από τους μεγάλους μαύρους bluesmen του προηγούμενου αιώνα, έχοντας παράλληλα την κιθαριστική συμπεριφορά του Auerbach και την allegra διάθεση των Crowes περνώντας και από τη soul μεριά των πραγμάτων (“Between The Lines”).

Ένα πνεύμα Doors αιωρείται στο “Dry Spell” που είναι και εκ των σημαντικότερων τραγουδιών του εγχειρήματος αυτού και κάνει ακόμα πιο ελκυστικό το σύνολο του “Do What Comes Naturally”.

Αυτό ακριβώς κάνουν! Ότι τους βγαίνει από φυσικού!

H αισθητική της μουσικής και του artwork είναι παλαιάς κοπής και ναι, δεν είναι ντροπή να παίζεις κάτι που παιζόταν πριν σαράντα χρόνια, αρκεί να το κάνεις με σεβασμό, όπως το κάνουν οι Αμερικανοί Handsome Jack.

Αν λοιπόν είσαι θαυμαστής των παλαιών δεκαετιών και της σύγχρονης αναβίωσης των, τότε μην διστάσεις να αποκτήσεις αυτό το κομμάτι.

Μουσική για να σου φτιάξει τη μέρα και να συνοδέψει το πρωινό σου ξύπνημα!

435

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.