BREATH AFTER COMA

Ο frontman των φρεσκότατων Breath After Coma, Ορέστης, που εμφανίζονται την τρίτη μέρα του φετινού Defcon 6, την Κυριακή στις 5 Οκτώβρη 2014, μας παραθέτει κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το συγκρότημα…

Γιατί επιλέξατε αυτό το όνομα για την μπάντα σας; Τι σημαίνει η φιάλη στο logo σας; Εργάζεται κανείς από εσάς στα ιατρικά επαγγέλματα;
Για το όνομα επηρεαστήκαμε από ένα τραγούδι μιας μπάντας άλλου είδους από μας, που παρόλα αυτά αγαπάμε οι περισσότεροι από μας-τους Explosions in the sky- που ονομάζεται First Breath After Coma. Μπορεί ο καθένας να δώσει στο όνομα της μπάντας μας όποια ερμηνεία θέλει. Μια απ’ αυτές είναι η κατάσταση που ζούμε σήμερα στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Coma είναι η αδράνεια μας ως λαός και Breath είναι η ανάσα-αντίδραση που κάποια στιγμή θα υπάρξει. Η φιάλη είναι ένα random λογότυπο που μας ταίριαζε με το όνομα, δεν ανήκουμε στα ιατρικά επαγγέλματα όχι.

Πως αποφασίσατε να στήσετε την μπάντα; Βαρεμάρα ή διαφυγή από την καθημερινότητα;
Παίζαμε όλοι μας σε μπάντες στο παρελθόν. Όλοι είμαστε πολύ καλοί φίλοι που συνειδητοποιήσαμε ότι συνεννοούμαστε άριστα μουσικά και θα πρέπει να το βγάλουμε και στον κόσμο αυτό. Φυσικά είναι διαφυγή για μας, πάνω απ’ όλα το απολαμβάνουμε  ως χόμπι, αλλά σκοπός των Breath After Coma ήταν και είναι να έχουν ένα προφίλ επαγγελματισμού.

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές; Ποιος είναι ο Λέλος Ματθαίος;
Είμαστε όλοι λάτρεις της σκηνής του Seattle-o-grunge και της Hard Rock Αμερικάνικης σκηνής. Soundgarden/Pearl Jam/Nirvana/Stone Temple Pilots/Left Setter κλπ κλπ. Ο Λέλος είναι family και ο τρελός μας γραφίστας/πρωταγωνιστής στα κλιπ. Χεχε.

Η Αθήνα ενδείκνυται για τη δημιουργία και την εξέλιξη μίας μπάντας; Γνωρίζεις ποιες είναι οι συνθήκες στην επαρχία;
Η περιοχή που μπορεί μια μπάντα να εξελιχθεί έχει να κάνει αποκλειστικά με το πού βρίσκεται το κοινό της rock. Βλέπουμε, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι αυτό, πως στην Ελλάδα –συγκεκριμένα στην Αθήνα- υπάρχει πολύ πιστό rock κοινό. Απ τη στιγμή που έχεις τον κόσμο να σε ακολουθεί, δεν ξέρεις, μπορεί να κάτσει big thing.
Επειδή εγώ προσωπικά ήμουν στην επαρχία μέχρι πέρσι (τώρα είμαι φοιτητής στην Αθήνα) έχω ζήσει τη φάση. Υπάρχει ελάχιστος κόσμος που ακολουθεί, αλλά αν σκάσεις live στην περιοχή του και σε γουστάρει, κάνει σαν τρελός επειδή δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά μπάντες που του αρέσουν.

Παίζατε σε άλλα γκρουπ πριν;
Ορέστης στους Terpsis, Θοδωρής στους Lefthanded Society, Βαγγέλης και Κώστας στους Daze of youth.

Τι σχέδια έχετε για το άμεσο μέλλον;
Ετοιμάζουμε το πρώτο μας EP. Τα takes θα γίνουν στην Αθήνα. Η μίξη και το mastering θα γίνουν στο Chicago, στο studio του Johnny K., από τον παραγωγό George Langis (έχει δουλέψει με Mudvayne, Soil, Left Setter, Smashing Pumpkins etc.), μέλος των Left Setter και πολύ καλό μας φίλο.

208