RAINOVER: “Transcending the Blue and Drifting Into Rebirth”

Σε μια εποχή που το ιδίωμα μάλλον αργοπεθαίνει, άλλη μια αξιόλογη female fronted κυκλοφορία κάνει την εμφάνισή της, δίνοντας ένα πρόσκαιρο φιλί της ζωής στους ακροατές.

Οι Rainover έρχονται από την Ισπανία και το “Transcending the Blue and Drifting Into Rebirth” αποτελεί την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά, αν και είχαν κυκλοφορήσει και ένα album υπό το όνομα Remembrances, με διαφορετικό πρόσωπο πίσω από το μικρόφωνο.

Η επιλογή όμως της Andrea Casanova δικαιώνει τις όποιες αλλαγές στο line up και συντελεί σε ένα πολύ καλό ντεμπούτο, μιας και η φωνή της αποφεύγει τους δήθεν τσαμπουκαλισμούς του ιδιώματος και εμμένει στις αιθέριες φόρμες που σε ταξιδεύουν.

Οι συγκρίσεις με Gathering είναι αναπόφευκτες, ενώ στο δίσκο συναντώνται λογής αναφορές από Theatre of Tragedy. Σε αυτό βοηθάει και το mastering δια χειρός Dennis Koehne και Waldemar Sorychta (Tristania, The Gathering, Lacuna Coil, Moonspell, Therion, Samael κτλ).

Το τελικό αποτέλεσμα πάντως παρουσιάζει ένα μελωδικό ερμηνευτικά σύνολο που επιτυγχάνει την “emotional dream rock” κατάσταση που το ίδιο το σχήμα αναφέρει.

Παρότι λοιπόν, το female fronted κίνημα διανύει μια κακή εμπορικά περίοδο, σχήματα σαν τους Rainover δείχνουν πως υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ.

542

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.