6th Ziria music festival "Νίκος Δόικας"

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

6o Ziria Music Festival «Νίκος Δόικας»

Φέτος κάνουμε πάλι την πανέμορφη διαδρομή από  το Ξυλόκαστρο στα Τρίκαλα Κορινθίας και ακόμα πιο πάνω στα 1600μ., για να ζήσουμε το πιο high, ανοιχτό και ελεύθερο πάρτυ του καλοκαιριού!
Από την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014 στις 20:00 μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής, θα απολαύσουμε πολλά εξαιρετικά συγκροτήματα,  μαγευτικές βόλτες στο βουνό,  ορεινή κατασκήνωση κάτω από τα αστέρια, και ξεχωριστές εναλλακτικές δραστηριότητες.
Σας περιμένουμε στη μοναδική τοποθεσία του Αθλητικού κέντρου Ζήρειας για να περάσουμε τρεις μοναδικές μέρες και νύχτες σαν μια μεγάλη παρέα.

Είσοδος, κάμπινγκ, εναλλακτικές δραστηριότητες, όλα ελεύθερα!!!

Οι συμμετοχές ανά ημέρα: 

Πέμπτη 28 Αυγούστου (*)  – έναρξη 20:00

Blues Fathers & the Swingers
guests Τζένη Καπάδαη, Αγγελική Τουμπανάκη

Dj sets

Παρασκευή 29 Αυγούστου  – έναρξη 17:00

Pavida Somnia,  Egoera,  The Bali’Haians, Penny Dreadful, Opera Chaotique, The Noise Figures,  Baby Guru,  Nikolas Gale

Σάββατο 30 Αυγούστου – έναρξη 17:00

Strawhats,  Blues Deluxe Experiment, The Vrastaz,  A Victim Of Society,  Nalyssa Green,  Egg Hell,  Mr. Highway Band, 1000mods

Stage In  –  Έναρξη στις 20:00 την Πέμπτη 28 Αυγούστου 

Οι Blues Fathers & the Swingers θα ξεκινήσουν το φεστιβάλ μας με ένα φανταστικό πάρτι – «ανακεφαλαίωση» από τα 30’s 40’s και 50’s και πολλά ακόμα νέα αγαπημένα τραγούδια blues, swing, funk αλλά και ροκ.
Καλεσμένες τους, δυο μοναδικές κυρίες, η Τζένη Καπάδαη μια από τις μεγαλύτερες φωνές του μπλουζ και η Αγγελική Τουμπανάκη μια από τις σημαντικότερες φωνές της τζαζ!  

Στο Stage In από τα πρωινά της Παρασκευής και του Σαββάτου θα χαιρόμαστε μουσικές συνευρέσεις μουσικών που θα είναι στο βουνό.
Μουσικές εκπλήξεις χωρίς πρόγραμμα και περιορισμούς, στη δροσιά του Σαλέ!

Εναλλακτικές δραστηριότητες

Κατάβαση στο σπήλαιο του Ερμή, οργανωμένη από  πολυμελή ομάδα  του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Ομίλου (ΣΠΕΛΕΟ – www.speleo.gr)
Tai chi: Ανοιχτό ελεύθερο βιωματικό σεμινάριο από το Σχολείο WDP – Kunf fu Λουτρακίου (Αθλητικός Σύλλογος Κινέζικων Μαχητικών Τεχνών Λουτρακίου) και την Ομάδα WDP – Kung fu Ξυλοκάστρου
Γιόγκα μαθήματα, μαζί με βασικές αρχές συγκέντρωσης και διαλογισμού με τον Τάσο Σχοινά
Μοναδική περιβαλλοντική ενημέρωση από τον Σπύρο Αποστολόπουλο, ερευνητή της χλωρίδας της Ζήρειας.
Πεζοπορία στο υπέροχο δάσος στη χαράδρα της   Φλαμπουρίτσας, που οργανώνει ο σύλλογος για την προστασία του δάσους «Κυλλήνιος Άδωνις»
Παρουσιάσεις και συζητήσεις για τα σύγχρονα περιβαλλοντικά ζητήματα
Ποδηλατικές βόλτες

Η διοργάνωση

Όπως και πέρυσι, τη διοργάνωση επιμελείται αφιλοκερδώς μια παρέα Ξυλοκαστριτών.
Μας στηρίζουν: το Αθλητικό κέντρο Ζήρειας, ξενοδόχοι και εστιάτορες των Τρικάλων, πολλές επιχειρήσεις και επαγγελματίες και πάρα πολλοί εθελοντές φίλοι.  
Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις μπάντες κι έναν-έναν μουσικό για την αφιλοκερδή συμμετοχή του.

Για αναλυτικές πληροφορίες επισκεφθείτε το site της εκδήλωσης
www.ziriafestival.gr  

Videos 

Teaser video:    


Line up video:  

Social media
Facebook group
Facebook event
Twitter   

Tips

Μην ξεχάσετε να πάρετε ζεστά ρούχα, κλειστά παπούτσια και καλό μπουφάν και εφόσον διανυκτερεύσετε στο βουνό (προτείνεται!!), υπνόσακο και σκηνή.
Την ημέρα περνάμε πολύ ωραία και εκτός φεστιβάλ, αφού η περιοχή προσφέρεται για υπέροχες βόλτες στις πανέμορφες γύρω περιοχές, φαγητό στα Τρίκαλα, ή μπάνιο στον Πευκιά στο Ξυλόκαστρο ή στη λίμνη Δόξα.  
Για να έλθετε, από την Εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών βγαίνετε στην έξοδο για Ξυλόκαστρο-Τρίκαλα και αμέσως συνεχίζετε για Τρίκαλα.  Περνάτε τα Τρίκαλα και συνεχίζετε προς το Αθλητικό Kέντρο Ζήρειας.  Όλοι οι δρόμοι είναι πολύ καλοί όπως και η οδική σήμανση.


159