BASTARD FEAST: “Osculum Infame”

Αρχικά να ξεκινήσω με μια υπόκλιση στο φοβερό, υπέροχα τρομακτικό και σκοτεινό εξώφυλλο.

Και φυσικά στην μουσική των Αμερικανών Bastard Feast, η οποία δεν μπορούσε να είναι πιο ιδανική για να εκφράσει το θυμό και την απόγνωση της μαυροφορούσας γυναίκας του εξωφύλλου.

Οι black/death metallers από το Portland έχοντας ήδη κυκλοφορήσει την πρώτη τους δουλειά, “Fear in a Handful of Dust”, το 2011 με το όνομα Elitist, μετονομάζονται και μας ταρακουνούν για τα καλά με το δεύτερο μοναδικά ακραίο full-length τους “Osculum Infame”.

Επηρεασμένοι από το death metal των πρώιμων Morbid Angel και με μπόλικες δόσεις black metal, κάτι που καταλαβαίνεις εύκολα από τις κιθαριστικές μελωδίες, οι Bastard Feast μας πηγαίνουν πίσω σε εκείνες τις σκοτεινές εποχές όπου οι στενόμυαλες και προκατηλλειμένες κοινωνίες έβλεπαν το κυνήγι και το κάψιμο των μαγισσών σαν παιχνίδι. Και μέσα από τις 10 άρτια δεμένες μεταξύ τους συνθέσεις, τις απελπισμένες κραυγές του Joshua Greene και κομμάτια όπως τα “Old Father”, “A Tribute to What We Stole”, “Claustrophobic of this World” και “Fields of Black Cancer” βλέπεις εύκολα την εναντίωση και το κωλοδάχτυλο τις μπάντας σε εκείνες τις ιδέες και αντιλήψεις. Η τέλεια επιλογή για όποιον γουστάρει το δυναμισμό του death, το σκοτάδι και την μελαγχολία του black ήχου. Το άλμπουμ κλείνει με το 10λεπτο, αρρωστημένο “Synthetic Messiah” να αφήνει μία ευχάριστη μυρωδιά καμμένου ξύλου και σάρκας να πλανιέται στο χώρο.

Και να μην ξεχάσω να αναφέρω πως και αυτοί δρούν κάτω από την στέγη της πολυαγαπημένης Season of Mist. Tι να λέμε τώρα… Εγγύηση.

536