CHROME PUBLIC: “Chrome Public” EP

Ένα πάρα πολύ αξιόλογο δείγμα φρεσκότατου μεν, με αληθινή λατρεία προς το 80’s US hard rock/ heavy metal δε, μας έρχεται κατ’ ευθείαν από την κοιτίδα του είδους, το Los Angeles.

Πέντε πανέμορφα καλοκαιρινά τραγούδια (συν μια διασκευή στο “Diamonds” της Rihanna, το οποίο με hard rock ενδυμασία, μπορείς να το πεις πλέον τραγούδι), με κάργα εμφανείς τις σταθερές του ύφους, δηλαδή μελωδικά αλλά σκληρότατα και βαριά ηχητικά κιθαριστικά θέματα από το πατριωτάκι Jess. P. Tzimas και γαμάτα ανθεμικά solo, refrain που δεν γίνεται να μην τραγουδάς παρέα κατά την ακρόαση, τραγουδισμένα από την σπουδαία, γνήσια Hard Rock φωνή του Chandler Mogel και στακάτοι, barόβιοι ρυθμοί.

Σε Skid Row, Guns ‘n’ Roses γρήγορες ατμόσφαιρες (απλά ενδεικτικά τα ονόματα, το EP είναι πλήρως εμποτισμένο στο αίσθημα της δεκαετίας που αναφέρομαι, κάτι που αν δεν το ξέρεις ήδη, είναι πολύ δύσκολο να στο εξηγήσω, οπότε να μια ακόμη καλή ευκαιρία να κάνεις τη γνωριμία σου με τους Chrome Public) τα “No Truth”, “Come Again” και “Faded” (στο οποίο ρέπει προς Norumιστικές ακτές, κάτι που εκτίμησα πολύ, πραγματικά εξαιρετικό τραγούδι), ενώ οι δύο μπαλάντες, το “Smile” και ακόμη περισσότερο το “One Last Prayer” (“χρυσή” μπαλάντα, ισοϋψής  των ύμνων της εποχής), είναι τα κερασάκια σε μια πολύ νόστιμη και επίκαιρη δουλειά.

Με ένα success producer team όπως είναι αυτό του Michael Vail Blum (Madonna, Pink Floyd, Michael Jackson) που επιτυγχάνει έναν απολύτως ταιριαστό για τις συνθέσεις ήχο, οι Chrome Public, μου φάνηκαν συμπαθητικότατοι, μου πρόσφεραν ένα πολύ καλό σύνολο ευχάριστων τραγουδιών και (το σπουδαιότερο σημείο μιας γνώμης) με διασκέδασαν.

Ευελπιστώ σε μεγάλα πράγματα εις αναμονή της πλήρους δουλειάς τους. Μέχρι τότε, πολλά μπράβο.

407

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.