PSYANIDE: “… A Violent Stating”

Από την όμορφη Κατερίνη μας έρχονται αυτοί εδώ οι μάγκες κάνοντας το metal δυναμικό της συμπρωτεύουσας ακόμα πιο ισχυρό.

Και οι εντυπώσεις που μου άφησε το παρθενικό τους EP “… A Violent Stating” είναι άκρως ενθαρρυντικές.

Μέσα από τις 5 πρώτες τους συνθέσεις οι Psyanide δείχνουν πως ξέρουν τι είναι αυτό που θέλουν να παίξουν, πως έχουν όρεξη να το κάνουν και πως ο όρος προχειροδουλειά δεν χωράει στο λεξιλόγιο τους. Με το groove/death τους να ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή και επηρεασμένοι από τους μέντορες τους Lamb of God, Unearth, The Haunted, Machine Head και φυσικά Pantera, οι Psyanide φαίνεται να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις κιθάρες καθώς τα όμορφα solo, riff και οι μελωδικές γραμμές τους είναι αυτά που χαρακτηρίζουν σε μεγάλο βαθμό το EP.

Προσωπική αδυναμία… το ομότιτλο το οποίο μετά την ψαρωτική εισαγωγή με πλήκτρα καταλήγει στο απόλυτο κοπάνημα με αυτό το τόσο απλό και ταυτόχρονα κολληματικό και πωρωτικό riff. Μοναδική ένσταση τα ελάχιστα καθαρά φωνητικά τα οποία κατά την δική μου άποψη δεν πολυταιριάζουν στο ύφος που κυμαίνεται η μπάντα. Βέβαια μικρό το κακό μιας και ολόκληρη η δουλειά είναι πολλά υποσχόμενη και σίγουρα αξίζουν την προσοχή μας.

Ελπίζω η συνέχεια να είναι το ίδιο βίαιη με την αρχή. Και η λίστα με τις ανερχόμενες εγχώριες δυνάμεις μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Πάμε δυνατά…

A violent starting, separate the skin from bone

562

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*