MANNY RIBERA: “Manny Ribera”

Σε κάθε πόλη και κάθε χωριό της Σουηδίας πλέον έχει και ένα heavy rock μουσικό σχήμα.

Σε μία από αυτές τις μικρές πόλεις, μεγάλωσαν και οι Manny Ribera που ντεμπουτάρουν με το ομώνυμο album στην Transubstans Records.

Η τετράδα αυτή από τον παγωμένο Βορρά πλησιάζει πολύ κοντά στο hard rock των 80s, σε αντίθεση με τους περισσότερους στη χώρα τους που πάνε πίσω στα 60s και 70s.

H κιθάρα και η φωνή έχει την ποζεριά της και το μουσικό σύνολο σφύζει από φρεσκάδα και ενέργεια χωρίς όμως, να μας κάνει να πιστεύουμε πως είναι το επόμενο μεγάλο ψάρι.
Είναι σίγουρα ένα ακόμα καλό δείγμα της σουηδικής μουσικής κουλτούρας, που ίσως να μας απασχολήσει στο μέλλον, μιας που μου θυμίζουν μια πιο ήρεμη version των Mustasch (αδικημένη μπάντα αυτή), αλλά ακόμα δεν έχουν τον όγκο της παραγωγής και το απαιτούμενο μέγεθος μπαλακίων για να τους φτάσουν.

Χιτάκια κατά μήκος του album, “Kissed The sun”, “Lagerboy” και πιο ήρεμες στιγμές με τα “Make sure not to fall” και την μπαλάντα “Walk alone” δείχνουν πως μπορούν και καλύτερα, ενώ ήδη έχουν την 15η θέση στα Σουηδικά rock charts.

Για κάποιο λόγο ακούγοντας τους θυμήθηκα πολλά και διαφορετικά πράγματα. Άκουσα κάτι που θύμιζε Crimson glory, λίγο Guns n Roses και μπερδεύτηκα πολύ, μην μπορώντας να αποφασίσω αν μου αρέσουν αρκετά ή απλά πιστεύω πως θα χαθούν στην αφθονία μουσικών ταλέντων στη χώρα τους.

Βοηθήστε με, ρε παιδιά!

493

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.