VIRGIN STEELE: “The Marriage of Heaven and Hell Part I & Part II”

Η SPV αποφάσισε την επανέκδοση τριών δίσκων των Virgin Steele που αν μη τι άλλο σημάδεψαν τα νιάτα πολλών απο εμάς.

Στα epic ντουζένια μας, η μπάντα κατείχε κάτι παραπάνω απο περίοπτη θέση με τη συναυλία του 1998 στο Ρόδον μαζί με Riot και Stigmata IV να μνημονεύεται ακόμα. Ωραίες και αυθεντικές στιγμές που σίγουρα δεν θα ξεχαστούν απ’οσους τις έζησαν το βράδυ της 24ης του Μάη, δεκαέξι χρόνια πρίν.

Πάμε στο σήμερα όμως με τον DeFeis να επανακυκλοφορεί τα δύο Marriage of Heaven and Hell καθώς και το προσωπικά αγαπημένο Invictus. Ξεκινώντας με τα Marriage πρέπει να πούμε ότι πρόκειται για τα δύο πιο πετυχημένα, εμπορικά μιλώντας, album της μπάντας. Είναι οι δίσκοι που τους καθιέρωσαν στο ευρύ κοινό. Κατά την ταπεινή μου άποψη δέν είναι οι δύο καλύτεροι δίσκοι της μπάντας αλλά σίγουρα οι πιο σημαντικοί και σίγουρα περιλαμβάνουν κάποια από τα καλύτερα κομμάτια που έχει γράψει ο DeFeis.

Οι δύο δίσκοι βρίθουν 90s. Κομμάτια όπως τα I will come for you, A symphony of steele, Last supper, Life among the ruins, Emalaith, Victory is Mine, και Prometheus the fallen one, αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά και κατέχουν περίοπτη θέση στο Ναό του Heavy Metal.

Ο λυρισμός και η βαρβαρότητα ερωτεύονται παράφορα προσφέροντας μας τους καρπούς της αχαλίνωτης καψούρας τους. Μην με ρωτήσετε πιο απο τα δύο marriage είναι καλύτερο. Προσωπικά θα επέλεγα το Part II αλλά τώρα που γράφω ακούω το πρώτο και προσκυνάω πάνω απο τον υπολογιστή σαν μουσουλμάνος στη Μέκκα.

Επειδή όμως η ουσία των επανεκδόσεων δεν βρίσκεται στα κομμάτια που ήδη έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές αλλά στα extra καλούδια ας δούμε τι περιμβάνει η κυκλοφορία σε αυτό το επίπεδο. Το Marriage Part I περιέχει δύο καινούργια κομμάτια, τα Angela’s castle και Sword of Damocles. Το μεν πρώτο είναι instrumental, solo κλασική κιθάρα με ψήγματα Mariachi σε σημεία. Τίποτα το συγκλονίστικό, συμπαθητική σύνθεση που απλά προετοιμάζει το έδαφος για τη κομματάρα που ακολουθεί.

Sword of Damocles και David δώσε πόνο. Εκπληκτική δημιουργία που φέρνει κατά νου τις πιο επικές συνθέσεις του συγκροτήματος. Φοβερό solo και ένας DeFeis να παίζει αριστοτεχνικά με τα συναισθήματά μας ερμηνεύοντας θεατρικά τις βάρβαρες και ρομαντικές σκέψεις του. ΥΜΝΟΣ.

Το Marriage Part II περιλαμβάνει δύο live εκτελέσεις των Life among the ruins και Wake up screaming. Τίποτα το ιδιαίτερο δηλαδή.

Για να είμαι ειλικρινής περίμενα κάτι περισσότερο σε ότι αφορά τα extra της επανέκδοσης αλλά είναι τόσο καλό το νέο κομμάτι που χαλάλι τους. Αν το Sword of Damocles δείχνει το δρόμο και τα επίπεδα έμπνευσης της μπάντας τότε μια νέα κυκλοφορία θα μπορούσε να ταρακουνήσει αρκετό κόσμο.

Όσοι δεν τα έχετε ακούσει (έλα πείτε την αλήθεια, δεν ακούτε metal). Οι die-hard οπαδοί θα το έχουν ήδη παραγγείλει και η νέα γενιά να σπεύσει άμεσα με την επανέκδοση να αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία.

VICTORY IS OURS! 

569