James, Moan (15/07/2014) Θέατρο Βράχων

Δύο χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στην πλατεία νερού, στο πλαίσιο του όγδοου Ejekt Festival, οι James επέστρεψαν για την επανάληψη, ύστερα μάλιστα από την κυκλοφορία του πολύ πρόσφατου “La Petite Mort”.

Αν και οι αγαπημένοι alternative rockers από το Manchester μας έχουν κάνει την τιμή ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, η νέα τους άφιξη κατάφερε να προσελκύσει για άλλη μια φορά αρκετό κοινό ώστε να γεμίσει το venue πραγματοποίησης του show. Αυτό όμως από μόνο του αδυνατεί να περιγράψει την προσέλευση του κόσμου, μιας και θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν το γεγονός ότι έως και μια ώρα πριν το άνοιγμα των θυρών υπήρχε ουρά που άγγιζε τα εκατό μέτρα.

Μόλις άνοιξαν οι πόρτες και το πρώτο μέρος του κοινού πάτησε πόδι εντός του χώρου του θεάτρου, λίγο μετά τις 20:00, οι Moan δεν άργησαν να εμφανιστούν στην πανέμορφη σκηνή του χώρου. Το punk rock/ pop συγκρότημα απέσπασε θετικές εντυπώσεις και ιδιαίτερη προσοχή χάρη στη ναζιάρα τραγουδίστρια του. Ωραίος και καθαρός ήχος, θετική ενέργεια και catchy συνθέσεις μέχρι να γεμίσει ακόμα περισσότερο η αρένα και να έρθει η στιγμή που όλοι περίμεναν.

Η ηγετική μορφή του Βρετανικού συγκροτήματος εμφανίστηκε στην αντίπερα όχθη από αυτό λίγο μετά τις 22:00. Οι fan του μεγάλου σχήματος που κάθονταν στις κερκίδες λογικά θα ένιωσαν τεράστια έκπληξη όταν αντιλήφθηκαν τον Tim Booth να περνά από δίπλα τους τραγουδώντας το “Lost Control”. Η διαδρομή που σχημάτισε από εκεί μέχρι και την σκηνή, ώστε να βρεθεί με τους υπόλοιπους James για το show, πρέπει να ήταν η καλύτερη έναρξη συναυλίας που έχουν δώσει ποτέ τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, έξι από τις δέκα συνθέσεις του “La Petite Mort” βρήκαν τη θέση τους στο setlist των James, γεγονός που εκτιμήθηκε από το κοινό μιας και ο νεότερος δίσκος της μπάντας άφησε στην πλειοψηφία των ακροατών τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Εννοείται φυσικά ότι οι υπόλοιπες επιλογές του group στηρίχθηκαν σε σχεδόν ολόκληρη την τριανταετή τους πορεία, σημειώνοντας τις καλύτερες στιγμές με τα “Getting Away With it (All Messed Up)”, “Senorita”, “Sometimes” και “Out to Get you”. Όσο για το “Laid”, το οποίο έκλεισε την κανονική διάρκεια του show (ακολούθησαν δύο encore), ο Booth επιφύλασσε ακόμα μια έκπληξη μιας και ανέβασε στην σκηνή ολόκληρη την μπροστινή σειρά του κοινού, με τον ίδιο να τραγουδά κάνοντας crowd surfing.

Το κοινό παραληρούσε με κάθε κίνηση του group που βρισκόταν σε απίστευτη φόρμα, κάτι που ύστερα τους οδήγησε στο να παραδεχτούν ότι επρόκειτο για το σημαντικότερο live σε ολόκληρη την καριέρα τους. Ο πανέμορφος χώρος του θεάτρου αποδείχτηκε το καλύτερο μέρος παρακολούθησης των James εν έτει 2014, καθώς η μπάντα αποδεικνύει ότι έχει ακόμα κρυμμένους άσσους στο μανίκι της.

Ατμόσφαιρα από τις λίγες αυτή της 15ης Ιουλίου στον Βύρωνα, με ένα από τα πιο αγαπημένα groups του Ελληνικού κοινού στο καλύτερο show που έχουν δώσει μέχρι και σήμερα. Μοναδική εμπειρία που θα την αναζητήσουμε ξανά με την επόμενη επίσκεψη τους.

James setlist
Lose Control
Seven
Come Home
Frozen Britain
White Boy
Don’t Wait That Long
Moving On
What’s the World
Waterfall
Interrogation
Getting Away With it (All Messed Up)
Tomorrow
Jam J
Quicken the Dead
PS
Say Something
Sound
Laid
Walk Like You
Curse Curse
Senorita
Sometimes
Out to Get You

403