QUINTESSENCE MYSTICA: “Duality”

Συμφωνικό black metal. Δύσκολος συνδυασμός που απαιτεί πολύ καλή ισορροπία μεταξύ των κλασσικών μουσικών οργάνων και της black metal επιθετικότητας προκειμένου κανένα από τα δύο μουσικά άκρα να επισκιάσει το άλλο.

Στη μαεστρία λοιπόν των Quintessence Mystica ο συνδυασμός αυτός παίρνει μορφή και υλοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το νεοσύστατο ντουέτο από το Χάρκοβο της Ουκρανίας καταφέρνει να τραβήξει τα βλέμματα το 2011 με το πολύ καλό “The 5th Harmonic of Death” και επιβεβαιώνει την κλάση του με το φετινό εξαιρετικό “Duality”. Μέσα από δέκα άρτια δομημένες συνθέσεις με την ιδανική αναλογία ορχηστρικών μερών και black μελωδιών καθώς και με την εύστοχη χρήση ορισμένων ημικαθαρών φωνητικών (τα οποία μου θύμισαν αρκετά τους Dimmu Borgir του “Abrahadabra”), oι Quintessence Mystica δείχνουν να ξέρουν πολύ καλά πως να προσεγγίζουν το ευρύ black metal κοινό δίνοντας σάρκα και οστά στις πολύπλοκες, σκοτεινές και μαγευτικές ιδέες τους. Ιδέες οι οποίες είναι πολύ πιο εύκολο να υλοποιηθούν από τη στιγμή που το ιδρυτικό μέλος του σχήματος, ο πολυτεχνίτης Master Alafern, έχει κλασσικές σπουδές ως βιολιστής στη συμφωνική ορχήστρα του Kharkov Philharmonic Hall.

Η ιδανική συγκυρία. Και αναμφισβήτητα το “Duality” είναι το τέλειο αποτέλεσμα. Ευελπιστώ λοιπόν σε αντίστοιχη συνέχεια μέσα σε αυτό το πολύ απαιτητικό μουσικό στερέωμα.

516