ZAUM: “Oracles”

Middle Eastern mantra doom. Έτσι ορίζουν οι Καναδοί ZAUM τον ήχο τους.

Ο Kyle Alexander McDonald (Shevil) αναλαμβάνει τα φωνητικά, το μπάσο, τα εφέ, το σιτάρ και τα πλήκτρα και ο Christopher Lewis (Iron Giant) τα τύμπανα και τα λοιπά κρουστά.

Το αποτέλεσμα; Αργόσυρτο και αποπνικτικό, με το σχήμα να θέλει να σε ταξιδεύσει στη Μέση Ανατολή και την ιστορία της. Και κάπως έτσι δικαιολογείται ο ορισμός του ήχου από το ίδιο το group.

Η ατμόσφαιρα που δημιουργεί το δίδυμο των ZAUM ταιριάζει απόλυτα με το concept που θέλουν να βγάλουν προς τα έξω, με το εξώφυλλο να συντελεί άκρως θετικά για την “εικόνα” της μουσικής που θα ακούσεις μέσα στο “Oracles”.

Δεν ξέρω αν ενδείκνυται εν μέσω ελληνικού καλοκαιριού ένα τέτοιο album, μιας και σε “στέλνει” άμεσα σε ερημικές τοποθεσίες, με τον ήλιο να καίει, αλλά θεωρώ πως δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο από τους fan του είδους…

Ποιού είδους; Τα τέσσερα μεγάλης διάρκειας κομμάτια που απαρτίζουν το “Oracles” φέρνουν στο νου τους Om, τους Sleep, τους The Wounded Kings και άλλους παρεμφερείς μύστες της ευρύτερης doom σκηνής. Οπότε, τα λόγια είναι περιττά.

Δε θα σου αλλάξει τη ζωή, αλλά αξίζει την προσοχή σου!

472

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.