THE DAGGER: “The Dagger”

Το σουηδικό κουαρτέτο των The Dagger προέρχεται από τα σπλάχνα μπαντών όπως Dismember, Grave, Sideburn και Necronaut.

Παρόλα αυτά, αντί να ακούσεις αυτό που περιμένεις, θα συναντήσεις μια ακόμη ενδιαφέρουσα revival μπάντα, σε ένα ντεμπούτο που σηκώνει συζήτηση με τόσες αναμνήσεις που φέρνει στον ακροατή.

Αυτό που διαφοροποιεί κάπως τους The Dagger από τους υπόλοιπους είναι πως δε μένουν μονάχα στις ‘70s επιρροές τους, αλλά μπολιάζουν τον ήχο τους με ‘80s ακούσματα. Εν ολίγοις, δεν αγκαλιάζουν μονάχα το classic rock στα τραγούδια τους, αλλά και το heavy metal, έτσι όπως διδάχθηκε από τα μέσα των ‘70s έως και τα mid ‘80s.

Με κύριες αναφορές σε σχήματα όπως Iron Maiden, Judas Priest, Deep Purple και Rainbow, και συνθέσεις όπως “Ahead of You All”, “Ballad of an Old Man”, “Skygazer”, “Electric Dawn”, “Dog of Warning” και “Inside the Monolithic Dome” να επιβεβαιώνουν τις παραπάνω επιρροές, οι The Dagger παρουσιάζουν ένα νοσταλγικό σύνολο που άνθρωποι που φορούν δερμάτινο στην καρδιά και στο μυαλό, θα εκτιμήσουν. 

Σίγουρα προτείνεται σε λάτρεις παλαιότερων δεκαετιών και σε όσους έχουν βαρεθεί την τροπή που έχει πάρει το revival, με αρκετά σχήματα που το υπηρετούν να επαναλαμβάνονται και να κοπιάρουν τους ίδιους τους, τους εαυτούς.

Οι The Dagger ουσιαστικά προσπαθούν να ξεφύγουν από τον σωρό και με το ομώνυμο ντεμπούτο τους το καταφέρνουν σε μεγάλο βαθμό. Αν δεν έπεφταν και στην παγίδα της επιτηδευμένης αναλογικής παραγωγής, το αποτέλεσμα θα ήταν σίγουρα πιο τίμιο. Όπως και να έχει, το “The Dagger” ξυπνάει μνήμες… όμορφες μνήμες!

452

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1391 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.