SAVE THE CLOCK TOWER: “Wasteland”

Άλλο και τούτο πάλι. Από την ιδιαίτερη πατρίδα του Chumbacca, την Τασμανία (!), μας έρχεται αυτό εδώ το debut full length album των Save The Clock Tower, μιας πάρα πολύ καλής μπάντας που κινείται σε μοντέρνα πλαίσια του ήχου, αναμιγνύοντας έξοχα το metal/ hardcore με post metal ατμόσφαιρες και punk άποψη.

Μετά από δυο EP που τους παγίωσαν ως ένα πολύ ελπιδοφόρο σχήμα, οι Save The Clock Tower στο “Wasteland”, συγκλίνοντας στην μελαγχολική τάση του ιδιώματος (Bleed From Within, Beyond The Shore), παράγουν πανέμορφα κομμάτια, δυνατά μεν, με φοβερές μελωδίες δε.

Θαυμάσια τα φωνητικά του Luke Vaessen, είτε καθαρά, είτε στα όρια του growl, τρομερή η σύμπραξη των δυναμικότατων riff του Joel Hallam με τον “γεμάτο”, post κατευθύνσεων, πληκτροφόρο ορίζοντα, φοβερή δουλειά στα drums από τον Owen Broad, ευρηματικότατος παίχτης, καθορίζει σε μέγιστο βαθμό τη φυσιογνωμία των συνθέσεων και το αποτέλεσμα είναι δώδεκα εξαιρετικές συνθέσεις, all type/ all weather μουσικής, υπό ένα καθαρότατο και ογκώδες ηχητικό πέπλο .

“To The Dreamer”, “At The Bottom Of The Bottle”, “A Pale Horse”, “The Beautiful Lie”, ο ύμνος “These Diseases” καθώς και όλα τα υπόλοιπα κομμάτια που απαρτίζουν το δίσκο, είναι εγγύηση ποιότητας, πρόκειται για εμπνευσμένη, σύγχρονη μουσική που απευθύνεται σε μια γενιά που δυσκολεύεται πλέον να βρει τους Ήρωες της. Και που αν άνηκα σ’ αυτήν, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να θέσω τους Save The Clock Tower, πολύ ψηλά στην εσωτερική μου αξιολόγηση. Αξίζουν τις αυτιές τους, σίγουρα. Προσωπικώς, το απόλαυσα.

514

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.