BLACK PATH: “Dominion in Pain” EP

Ανέκαθεν η εγχώρια metal σκηνή έβγαζε δυνατά ονόματα κυρίως όμως στο χώρο του ακραίου metal.

Η ανάπτυξη όμως που έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια, δεν ξέρω αν έχει προηγούμενο. Και όταν αυτή η παραγωγικότητα συναντιέται και στο πολυαγαπημένο death η χαρά είναι διπλάσια. Και πως άλλωστε να μην χαρείς όταν άξιοι εκπρόσωποι του είναι μπάντες όπως οι εξαιρετικοί Black Path.

Ενεργοί από το 2009, οι Black Path κυκλοφορούν 4 χρόνια μετά το πρώτο τους EP, “Dominion in Pain”, μια πραγματικά πολύ καλή δουλειά, με τα διθυραμβικά σχόλια να δίνουν και να παίρνουν και φυσικά με όλο και περισσότερα βλέμματα να στρέφονται επάνω τους. Γιατί πολύ απλά μέσα από τις συνθέσεις τους, πρωτομάστορες του είδους κατακλύζουν το μυαλό σου όπως οι Entombed, Cannibal Corpse, Suffocation, Vomitory καθώς και οι νεότεροι, καταπληκτικοί Bodyfarm.

Groovάτοι όσο χρειάζεται, με τον Κώστα στα φωνητικά να φτύνει τις λέξεις και να αγγίζει τα όρια της brutal death βοθρίλας, τα εμπνευσμένα κιθαριστικά riff (όπως τα επιβλητικά στην αρχή των “Bloodshed” και “Wounds”), τις δυνατές μπασογραμμές, το ισοπεδωτικό drumming και ορισμένες πιο μοντέρνες ιδέες όπως το breakdown στο κλείσιμο του “Fasten Your Guts”, οι Black Path μέσα από το “Dominion in Pain” παρέχουν απλόχερα ατόφιο death metal χωρίς να κουράζουν και φυσικά χωρίς να παρελθοντολαγνούν. Και όπως έχω πει επανειλημμένα για τους ίδιους, αυτό θέλω να συνεχίσουν να παράγουν ανεπηρέαστοι και με την ίδια πόρωση. Καθαρό death.

Δένουμε λοιπόν τα εντόσθια μας και περιμένουμε με αγωνία την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά. Cause they are the ministers of doom…

417