CORROSION OF CONFORMITY: “Corrosion of Conformity”

Οι τύποι αυτοί από την Νότια Καρολίνα έγιναν γνωστοί από τον southern τρόπο που έπαιζαν το βαρύ rock των πρώιμων doom σχημάτων και με την βαθιά και ζεστή φωνή του Pepper Keenan να είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά.

Μετά την αποχώρηση του Keenan και την περιοδεία του σχήματος ως Corrosion of Conformity της πρώτης crossover thrash περιόδου, θα νόμιζε κανείς πως το παραμύθι τελείωσε.

Από ότι φαίνεται όμως, ο δράκος επέστρεψε και βγάζει ακόμα φωτιά.

Ο νότιος ήχος έχει περιοριστεί κατά πολύ και το τρίο κοιτάει πίσω στο χρόνο και παρουσιάζει ένα πρόσωπο πιο κοντινό στους Black Sabbath και Trouble όσο ποτέ.

Τα βασικά φωνητικά αναλαμβάνει ο μπασίστας Mike Dean προκαλώντας μνήμες 70s και η παραγωγή μοιάζει να γειτνιάζει αυτή την retro υφή που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή κυρίως, δισκογραφία τελευταία χρόνια.

7 χρόνια πέρασαν από το “In the arms of God” και οι Dean (μπάσο/ φωνητικά), Weatherman (κιθάρα/ φωνητικά) και με τον άλλοτε drummer, Reed Mullin να επιστρέφει έρχονται να βάλουν το λιθαράκι τους στο 70s/ 80s heavy rock revival.

O δίσκος είναι καλός, με ωραίες εμπνεύσεις, αλλά παραμένει να είναι κάτι που έχεις ακούσει 500 φορές τον τελευταίο χρόνο και δεν είμαι σίγουρος πόσο πολύ θα κρατήσει στο χρόνο.

Εσείς που αγαπάτε τους Sabbath, Trouble, Pentagram και τους λοιπούς ήρωες της ιστορίας, πρέπει να ακούσετε.

Όσοι περιμένετε τους Corrosion επί Keenan, θα απογοητευτείτε, θαρρώ!

496

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.