METALLICA: "Death Magnetic"

Πολύς ντόρος έγινε και δι­και­ο­λο­γη­μέ­να για το νέο album των Metallica . Το ” Death Magnetic ” δεν διαψεύδει τις προσ­δο­κίες των φανατικών ο­πα­δών του μεταλλικού ήχου ενώ οι φίλοι του συγκροτήματος μπο­ρούν να νιώθουν ευ­τυ­χι­σμέ­νοι που το γκρουπ δεν επαναλαμβάνει ένα ακόμη μέτριο δίσκο.

Το μεγαθήριο που λέγεται METALLICA καταφέρνει να ηχογραφήσει ένα πολύ καλό album που να θυμίζει τις παλιές καλές εποχές και σε αυτό βοήθησε σημαντικά και ο σπουδαίος παραγωγός Rick Rubin .

Οι Metallica για αρκετά χρόνια τώρα είναι στην κορυφή και γνωρίζουν πολύ καλά το παιχνίδι της αγοράς.

Έτσι αποφάσισαν να ηχογραφήσουν ένα δίσκο που να έχει αναφορές στην παλιά χρυσή τους μεταλλική περίοδο και να σταματήσουν τους “ροκ” πει­ρα­μα­τι­σμούς.

Τα ριφ, τα solos, οι ενορχηστρώσεις και οι μελωδίες του ” Death Magnetic ” φέρνουν στο νου ηχογραφήσεις του ένδοξου συνθετικά παρελθόντος του γκρουπ, το οποίο καταφέρνει επιτυχημένα μετά από τόσα χρόνια ζωής να ακούγεται φρέσκο και δυνατό.

Τραγούδια σαν το ” The day that never comes ” και ” My Apocalypse ” δίνουν το δικό τους στίγμα στην metal κοινότητα ενώ το τραγούδι ” Cyanide ” αποδεικνύει για πιο λόγο οι Metallica λατρεύονται από εκατομμύρια κόσμου.

Φοβερά επίσης τα τραγούδια ” Broken , Beat and Scared ” και ” All nightmare long ” ενώ και τα υπόλοιπα τραγούδια είναι εξίσου καλά και σχεδόν όλα έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια.

Τα φωνητικά του James Hetfield , η πύρινη κιθάρα του K. Hammet , το διαολεμένο μπάσο του R. Trujillo και τα φονικά ντραμς του L.Ulrich βάζουν τα πράματα στην θέση τους και αποδεικνύουν πανηγυρικά γιατι οι METALLICA θεωρούνται οι βασιλιάδες του μεταλλικού ήχου. 829