IMPERIAL TRIUMPHANT: “Shrine to the Trident Throne”

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για ένα πράγμα για το οποίο δεν φημίζονται είναι το black metal, και πόσο μάλλον η Νέα Υόρκη.

Από εκεί κρατά η σκούφια των Imperial Triumphant (λίγο cheesy το όνομα) των οποίων η δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά θα μας απασχολήσει στην παρούσα φάση.

Όπως το προωθεί και η ίδια η εταιρία δικαίως, ηχητικά οι Αμερικανοί φέρουν σφραγίδα Deathspell Omega, και ενδεχομένως Dodecahedron, ή αν προτιμάς Emperor με περισσότερα progressive στοιχεία στη μουσική τους.

Το “Manifesto” είναι ένα δείγμα μελετημένης καλής δουλειάς, που αν δε σου αρέσει το παλιό παραδοσιακό black metal, γιατί το θεωρείς μονότονο, οι τύποι θα σου αλλάξουν και λίγο την ατμόσφαιρα.

Φίλοι του είδους, τσεκάρετε το, γιατί είναι κάπως ανοικτόμυαλο και ενδιαφέρον, αλλά δεν είναι και κανένα album που θα θες να κάνεις κάδρο, αν και το εξώφυλλο είναι αρκετά καλό για διακόσμηση.

Και για να πω την απόλυτα δική μου γνώμη, κάτι τέτοια album είναι ο μόνος λόγος που αντέχω ακόμα να κοιτάω στο black metal παρελθόν μου χωρίς να βαριέμαι!

488

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.