VERONICA: "Veronica"

Η νέα Ελληνίδα μουσικός ήρθε για να αποδείξει πως η rock / punk σκηνή της χώρας is alive and kicking!


To νέο της EP που φέρει το όνομα της, περιλαμβάνει 6 τραγούδια σε δικούς της στίχους και μουσική και κατέκλεισε τα ράφια των δισκο- πωλείων τον περασμένο μήνα.

Ο ήχος του, ξεσηκωτικός και φρέσκος.

Περά απ’ τη καινοτόμα διάθεση της μουσικού ίσως να φταίει και το γεγονός πως, οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στα Incandescence Studios στο Λονδίνο και το mastering από τον Rod Layman – συνεργάτη των top dj’s και παραγωγών ενώ την παραγωγή κι ενορχήστρωση υπογράφει ο Tim Owen – συνεργάτης του Michael Gray και παραγωγός των Victoria Beckham, Luciana, DMC κ.α.

Το album λοιπόν ανοίγει με το κομμάτι “The Pretty Ones” που στιγματίζει τον ήχο του υπόλοιπου δίσκο και προδιαθέτει τον ακροατή για τα καλύτερα. Electro ήχοι και δυναμικά riffs δίνουν τη σκυτάλη στο “So Misled” που είναι γεννημένο για να γίνει hit! “Lady Luck Says Hi” για τη συνέχεια!

Ερωτικό και σαγηνευτικό σα την ίδια και φανερά επηρεασμένο από τη βρετανική punk σκηνή κερδίζει τις εντυπώσεις! Το “Well Done” εμπνευσμένο, με πραγματικά υπέροχους στίχους και ρυθμό που αδιαμφισβήτητα σε προκαλεί να χορέψεις, με το “reggae part” του να συμπληρώνει το δυνατό αυτό δημιούργημα!

Προτελευταίο κομμάτι του δίσκου, το “Get u high”. Δε σε ανεβάζει ψηλά, αλλά τα… “πονεμένα” φωνητικά της Βερόνικα ίσως να σε κάνουν να ταυτιστείς και να φωνάξεις κι εσύ εκεί που θες “Don’t go!”.
Το mini αυτό album κλείνει με το τραγούδι “Don’t you”.

Κομμάτι με “άγριες” διαθέσεις και μπάσο και τύμπανα που θυμίζουν αμυδρά “White Stripes”, είναι το καλύτερο που μας φύλαγε για το τέλος η ικανότατη Βερόνικα που, ήρθε για να μείνει! Όμορφη μα παν’ απ’ όλα ταλαντούχα σίγουρα θα δώσει μια άλλη πνοή στην ελληνική rock σκηνή και θα προστεθεί στη λίστα με τα αγαπημένα μας ακούσματα!

Φιλίππα Δημητριάδη 438