ΤΗΕ TRAILBLAZER UNPLUGGED EXPERIMENT: Skull & Dawn (29/05/14) Garden 4

Ήμασταν κουρασμένοι από τη διαδρομή με τα άλογα μας και έπρεπε να ξεκουραστούμε κάπου ανάμεσα στις ληστείες. Βρήκαμε ένα απόμερο κομμάτι της ερήμου με ξερά δέντρα και πουρνάρια τριγύρω και ανάψαμε φωτιά.

Γρήγορα βγήκαν οι κιθάρες και τα banjo και τραγουδήθηκαν όμορφες ιστορίες.

Ήταν και ο Στάμος εκεί με το τετράχορδο όπλο του, ήσυχος αλλά ποτέ δεν αστοχεί, ο Αλέξανδρος που χτυπώντας τα τύμπανα κάνει κάθε “εχθρό” να μετανιώνει το θράσος του, ο Χρήστος να παίζει τη μελωδία που κάνει και τα τοτέμ να δακρύσουν και ο Μάνος να ακουμπάει την ψυχή του στο πλησιέστερο βαλτώδες έλος.

Ουίσκι και μπίρα μυρίζει παντού και οι αφίσες που έβαλε ο σερίφης με τις φάτσες τους και τη λεζάντα, ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΝΕΚΡΟΙ Ή ΖΩΝΤΑΝΟΙ, δεν τους τρομάζουν. Δε θα φορέσουν ποτέ τις ριγέ στολές οι δικοί μας ντεσπεράντος!

Οι Skull & Dawn είναι ότι πιο κοντινό και παράλληλα σκοτεινό στο country που έχουμε στην Ελλάδα και παίζουν τη μουσική τους με τόση αγάπη και τόση δίψα για το χειροκρότημα, που νιώθεις μεμιάς μέλος της μπάντας.

Ο Johnny Cash ήταν εκεί και μαζί και όλη οι ιρλανδέζικη και αμερικάνικη μουσική παράδοση. Και ο τρίτος Hank Williams ήταν εκεί μαζί μας, να κάνει παρέα με τους Soundgarden, τους Dark Throne (αυτή η διασκευή είναι ότι πιο έξυπνο έχουν κάνει οι τέσσερις αυτοί τύποι) και τους Kill Devil Hills.

Κομμάτια δικά τους όμορφα παίχτηκαν τα οποία πολύ σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας στο ντεμπούτο (άντε βρε παιδί μου πια) στη συναυλία κατά την οποία θα παρουσιάσουν στην Death Disco, τον Αμερικανό King Dude στις 17 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη.

Δεν είναι πρώτη φορά που τους βλέπω και ίσως να μην ήταν και η καλύτερη, αλλά πάντα περνάμε όλοι τόσο καλά, που οι λεπτομέρειες δεν έχουν σημασία.

Η μουσική θέλει ψυχή πρώτα από όλα!

Την επόμενη Πέμπτη, στο Πείραμα, οι Empty Frame!

Skull & Dawn setlist
Folsom Prison Blues (Johnny Cash cover)
The Old Devils
The Devil and the Farmer’s Wife (traditional cover)
No longer mine
Cocaine Blues (Johnny Cash cover)
Noxville  Girl
Digging my grave (William Elliot Whitmore cover)
Born Dead
Voodoo Train
O Mary Don’t You Weep (traditional cover)
Country Heroes (Hank III cover)
Rusty Cage (Soundgarden cover)
Transylvanian Hunger (Dark Throne Cover)
Drinkin’ too much (Kill Devil Hills cover)

Ευχαριστούμε την Αναστασία Παπαδάκη για το φωτογραφικό υλικό

484

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.