FORGERY: “With These Fists”

In your face groove – thrash με death metal ψήγματα μας προσφέρουν στο δεύτερο album τους τα παλικάρια από το Oslo της Νορβηγίας.

Η μπάντα ιδρύθηκε το 1990 και ύστερα απο ένα demo που κυκλοφόρησαν το 1991 και κάποια τοπικά live πού ακολούθησαν μπήκαν το 1993 στο πάγο μέχρι και το 2002 όποτε και επαναδραστηριοποιήθηκαν και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους δίσκο το 2009.

Αυτά σαν μια μικρή εισαγωγή και πάμε στο ψητό. Αρκετά groovy και τσαμπουκαλεμένη κυκλοφορία με σαφής επιρροές από Meshuggah και Machine Head. Οι ταχύτητες μοιρασμένες με κάποια σημεία μελωδικά και κάποια άλλα που η ένταση, η ταχύτητα και η δύναμη χτυπάνε κόκκινο.

Ο καθένας στο ρόλο του, περνάει το μάθημα χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Τα riff και solo είναι ενδιαφέροντα χωρίς να κλέβουν ιδέες που έχουν ήδη γραφτεί στην ιστορία. Ακούστε τα riff στο κομμάτι που κλείνει το δίσκο, Anatomy of pain, και θα ξεκινήσετε mosh pit στο σαλόνι με πιθανότητα stage dive από το μπαλκόνι. Το rhythm section από τα καλύτερα και με σημαντικό ρόλο στη κυκλοφορία ενώ τα φωνητικά έχουν τη βραχνάδα και τη τραχύτητα που χρειάζεται χωρίς να είναι η αποκάλυψη του είδους. Μια deep έκδοση του Gary από τους  Pro-Pain θα έλεγα.

Όλα καλά μέχρι εδώ το πρόβλημα όμως κατ εμέ έγκειται στο ότι με εξαίρεση τα Anatomy of pain και Shadows of fear δίσκος μετά από κάποιες ακροάσεις που θα βγάλουν γούστα, δύσκολα θα ξαναβρεί θέση στο cd player. Όχι γιατί δεν έιναι καλός αλλά γιατί δεν έχει να σου αφήσει πολλά πράγματα να θυμάσαι. Μία, δύο, τρείς ακροάσεις,  γουστάρεις ναι αλλά μετά από λίγο καιρό πιθανώς να ακόυσεις Machine Head και να πάρεις τη δόση σου.

One night stand λοιπόν. Όχι σχέση.

422