JEREMY IRONS & THE RATGANG MALIBUS: “Spirit Knife”

Όπα! Δεν έχει καμία σχέση με το γνωστό ηθοποιό που παίζει στη σειρά “The Borgias”.

Ένα τέτοιο όνομα σε μπάντα, φέρνει στο νου κάτι σε γνήσιο rock ‘n’ roll και σε γενικές γραμμές πέφτει μέσα.

Αυτοί εδώ οι τύποι από την Eskilstuna της Σουηδίας (όλε) παίζουν ένα συνδυασμό space, σε συνδυασμό με το fuzz-αριστό stoner, που συναντάει κανείς στους Truckfighters (ειδικά του πιο πρόσφατου δίσκου τους), με ένα τυπάκι στο όριο να πιάνει συχνότητες γυναικείου λαρυγγιού.

Μεγάλα σε διάρκεια κομμάτια, με σκοπό το μουσικό ταξίδι σε άλλη διάσταση, με οδηγό τη ψυχεδέλεια.

Ωραίος ήχος, που αν και έχει ρίζες στο βαθύ παρελθόν, τηράει το μέλλον με σεβασμό και συνδυάζει όλους τους αγαπημένους ήχους των μουσικών σε 8 τραγούδια.

Η φωνή μου θυμίζει λίγο τους Mars Red Sky, αλλά σε πολύ καλύτερη version και το κουαρτέτο από τη Σουηδία σας ταξιδεύει σε πέλαγα γαλαξιακά, αφού από κει που δείχνουν κατά βάση stoner-ικοί το γυρίζουν όμορφα σε kraut.

Η τρίτη τους ολοκληρωμένη δουλειά είναι κάτι που πρέπει να ακούσουν οι ανοικτόμυαλοι φίλοι του rock, ειδικά εκείνοι που γουστάρουν να πετάνε πάνω από τα σύννεφα, αλλά όχι βαθιά μέσα στο σκοτεινό διάστημα.

569
Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2160 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*