KILLER BE KILLED: “Killer Be Killed”

Τι θα γινόταν αν στον ίδιο δίσκο είχες τους Soulfly, τους Mastodon, τους The Dillinger Escape Plan και τους The Mars Volta;

Η απάντηση είναι Killer Be Killed.

O Max Cavalera ένωσε τις δυνάμεις του με τους Troy Sanders (Mastodon), Greg Puciato (The Dillinger Escape Plan) και Dave Elitch (The Mars Volta) και παίζουν από την αρχή για το πρωτάθλημα.

Και με ποιους άλλους θα μπορούσαν να συνεργαστούν από τη Nuclear Blast, που για πλάκα παίρνει το χρυσό μετάλλιο κυκλοφοριών τα τελευταία 2-3 χρόνια;

Οι τρεις πρώτοι μοιράζονται τα φωνητικά, με τις κιθάρες των Max και Greg να θερίζουν και το μπάσο του Troy να επικοινωνεί μόνο με τα μάτια με τα τύμπανα του David κάνοντας τις καρδιές μας να χαίρονται από το ξεκίνημα του εξαιρετικού, radio friendly “Wings of Feather and Wax”.

Ένας ήχος που συγκεντρώνει θέματα από τα group και των τεσσάρων, συνδυάζοντας την αγριάδα με την τεχνική. Ένα album που θα ακούσουν προσεκτικά όσοι γουστάρουν τους Mastodon, Baroness, Red Fang και Lamb of God.

Οι απόλυτες thrash αναφορές δεν λείπουν σε κομμάτια όπως το “Face Down” και φέρουν πάνω τους και τα πιο σύγχρονα μονοπάτια του είδους, αλλά ούτε κάποιες πιο prog στιγμές (“Snakes of Jehova”), τις οποίες γουστάρουν ιδιαίτερα τα 3/4 της μπάντας. Και φυσικά, δεν λείπουν και οι χοροπηδηχτές Cavalerικές μελωδίες (“Curb Crusher”).

“Save The Robots”, “I.E.D.”, “Fire to your Flag” και γενικά χαμός. Μη μείνεις άπραγος το σύγχρονο metal ανασαίνει στους Killer Be Killed.

Με το άκουσμα της δημιουργίας αυτού του σχήματος, θα περίμενε κανείς ένα είδος αρπαχτής, αλλά απέχει χιλιόμετρα από αυτό, με αποτέλεσμα ένα album που θα παίξει γερά στις top λίστες στο τέλος της χρονιάς.

Από την αρχή ως το τέλος… άσπρο πάτο!

773
Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2156 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*