BEYOND PERCEPTION: “Anthem for the Wasted”

Τρίτη επίθεση για τους Beyond Perception, 4 χρόνια μετά το “Blood & Whiskey”, που τους βρίσκει στην Αμερικάνικη Turkey Vulture παρέα με τους 3fold Pain και Mother of Millions.

Μία από τις αρκετές εγχώριες μπάντες που εμπνεύστηκαν από τις μουσικές των Down, αλλά από ότι ακούγεται στο εναρκτήριο “Asshole’s Groove” τώρα βρίσκουν το δικό τους ήχο και αποτινάσσουν τις Pantera σκόνες που κάλυπταν κατά πολύ το ύφος τους.

Τα πράγματα είναι πιο “soft” από ότι μπορεί να θυμάται κανείς και η φωνή του Πάνου (ο οποίος δεν είναι πια στην μπάντα) περνάει επιτυχημένα και από πιο ήρεμα νερά.

Για τα τύμπανα του Τολέα έχω βαρεθεί να μιλάω, μιας που του τρέφω ιδιαίτερη αδυναμία, για αυτό απλά θα πω πως τα πράγματα εδώ είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα από ότι συνήθως.

Η γκρούβα έχει τον πρώτο ρόλο και η μεταλιά χάνει λίγο έδαφος, αλλά προς θεού μη νομίζετε πως το Southern Metal στυλ τους άλλαξε κατά πολύ.

Δε θα σας εκπλήξουν τόσο όσο το έκαναν οι Lucky Funeral με την απίστευτη αλλαγή τους, αλλά θα καταλάβετε πως πλέον οι Beyond Perception έχουν κάτι το δικό τους πραγματικά και οι όμορφες ιδέες σαν εκείνο το riff στο ομώνυμο τραγούδι, θα ικανοποιήσουν τους οπαδούς του δεύτερου album και θα κερδίσουν ακόμη περισσότερους.

Με το εξώφυλλο στην ίδια αισθητική με το προηγούμενο album, σε τραβάει στην όψη του και το περιεχόμενο είναι πολύ προσεκτικά παιγμένο και κομμάτια σαν τα “Weapon” και “Head Gone Wrong” θα τα ευχαριστηθούμε ζωντανά.

Οι Beyond Perception επέστρεψαν και θα κουράσουν σβέρκους!

Υ.Γ. To album ηχογραφήθηκε με το 2011, με τον τότε τραγουδιστή, Πάνο Κάρναρη, ο οποίος έγραψε και τους στίχους, και όχι με τον τωρινό τους, frontman Μάκη Μάκουλα (ex Negative Creeps).

536

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.