MISERY INDEX: “The Killing Gods”

Οι Misery Index ήταν και είναι ισχυρή παρουσία και δύναμη στο χώρο του death metal ήχου. Και κάθε κυκλοφορία τους το επιβεβαιώνει και τους εδραιώνει όλο και ψηλότερα.

Όπως συμβαίνει και αυτή τη φορά με το κτηνώδες “The Killing Gods”.

Οι Αμερικάνοι για ακόμη μία φορά εντυπωσιάζουν και κυκλοφορούν ένα πραγματικό δίσκαρο που φτάνει τα κυβικά του απίθανου “Traitors” και ίσως να τα ξεπερνάει κιόλας. Από τις πρώτες νότες το κουαρτέτο από τη Βαλτιμόρη  δείχνει την ωριμότητα και την εξέλιξη που χαρακτηρίζει πλέον τον ήχο τους, ύστερα από πολύ δουλειά και ασταμάτητες περιοδείες.

Μελωδικοί και groovάτοι όσο χρειάζεται, με την σαρωτική deathίλα τους βέβαια σε πρώτο πλάνο, οι Misery Index εξαπολύουν έναν όλεθρο του οποίου κάθε στιγμή είναι μοναδική και ως φυσικό επακόλουθο κλωνίζουν κάθε κύτταρο και ίντσα του σώματος μας. Ποιά κομματάρα να πρωτοδιαλέξω; Τα συγκλονιστικά “Conjuring the Cull”, “The Harrowing” ή το ομότιτλο; Την προσωπική αδυναμία με το φανταστικό γύρισμα στο τέλος “Gallows Humor” ή τα in your face “The Calling”, “Colony Collapse” και “Heretics”“Thieves of the New World Order” των Ministry τόσο πωρωτική και απολαυστική που αποτελεί το τέλειο  κλείσιμο ενός άλμπουμ σήμα κατατεθέν της μπάντας.

Να μην σχολιάσω δε, το ανεπανάληπτο drumming του Adam Jarvis. Κάνοντας τους μετρονόμους να παίρνουν φωτιά, ο Adam ξεφτιλίζει κυριολεκτικά τον ορισμό της ταχύτητας και παραδίδει μαθήματα σε όλους τους προχωρημένους και επίδοξους τυμπανοοδοστρωτήρες. Απλά άκου το “The Weakener”. Ή το “Cross to Bear”. Ή οποιοδήποτε άλλο. Μικρές οι διαφορές.

Συνοψίζοντας λοιπόν, το “The Killing Gods” σπέρνει και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τον υπόλοιπο πιο μοντέρνο death metal κλάδο και σίγουρα ένα κλασσικό διαμάντι στη δισκογραφία τους. Όσοι δεν τους ξέρετε, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να τους μάθετε. Ορμήξτε επομένως άφοβα και χωρίς δεύτερη σκέψη.

497