Samsara Blues Experiment, Spacement (17/05/14) An Club

Το sold out στην αθηναϊκή συναυλία των Samsara Blues Experiment δεν ήταν κάτι το τρομερό, ακόμα και αν συνέβει σχετικά νωρίς, κάτι που άφησε ξεκρέμαστους τους late comers.

Οι Spacement που δημιουργήθηκαν πριν από μόλις δύο χρόνια έπαιξαν την πρώτη νότα σε ομολογουμένως εξαιρετικά καλό timing. Το sludge doom τους βρήκε καταφύγιο στα ηχεία του An, αποδίδοντας εξαιρετική ποιότητα ψυχεδελικού rock στο σχεδόν γεμισμένο club.

Τρία κομμάτια απάρτιζαν το set τους, τα οποία κατάφεραν να αγγίξουν διάρκεια ανώτερη της μισής ώρας. Σίγουρα, υπήρξαν σημεία που θα μπορούσαν να απουσιάζουν, ή ακόμα καλύτερα να έχουν αντικατασταθεί, λόγω της μη προοδευτικής φύσης τους μέσα στις συνθέσεις. Παρόλα αυτά, η μουσική των Spacement ζέστανε τον κόσμο που αδημονούσε για την συνέχεια.

Με εξαιρετικό ήχο, κατάμεστο χώρο και μετά από το “Waiting for the Flood”, οι Samsara Blues Experiment επέστρεψαν -λειψοί από μέλη αλλά όχι από μουσική- δύο χρόνια μετά στον τόπο του εγκλήματος. Μπορεί να σημειώθηκε απουσία για τον μπασίστα τους (όχι μόνο στο συγκεκριμένο show, αλλά και στης Θεσσαλονίκης και της γειτονικής Βουλγαρίας), το τελικό αποτέλεσμα όμως κρίθηκε από την ψυχή της υπολειπόμενης τριάδας.

Είχαμε λοιπόν τρεις δυνατές παρουσίες επί σκηνής, οι οποίες τα έδωσαν όλα σε μια εμφάνιση που άγγιξε τις δύο ώρες και τα είχε όλα. Τρομερή δυναμικότητα, άψογη εκτέλεση των κομματιών και αυθορμητισμό με το κοινό. Όσο για το τελευταίο, μπορούμε σαφώς να παραθέσουμε την παράκληση οπαδού -αρπάζοντας μάλιστα το μικρόφωνο- για την εκτέλεση του “Army of Ignorance”. Η συνέχεια; Ολόκληρο το club να ζητωκραυγάζει υποστηρίζοντας τον θερμόαιμο ακροατή και οι Samsara Blues Experiment να κάνουν το χατίρι των αχόρταγων οπαδών τους.

Οι οπαδοί που δεν κατάφεραν να μπουν υπό την επιγραφή του sold out που προφανώς και τους έκοψε τα πόδια, κατόρθωσαν να δουν την αγαπημένη τους μπάντα είκοσι λεπτά πριν το τέλος του live. Οι πόρτες άνοιξαν δηλαδή και ακόμα περισσότερος κόσμος εγκαταστάθηκε στον χώρο του An Club, ο οποίος είχε ακόμα κάποια περιθώρια.

Δεν θα χρειαστεί να χρυσώσουμε το χάπι της Catch the Soap περισσότερο από το παρελθόν, αλλά θα περιοριστούμε στο να πούμε ότι η αξιοπρέπεια και η εντιμότητα που έχει επιδείξει θριάμβευσαν για ακόμα μια φορά.

Samsara Blues Experiment setlist
Center of the Sun
Revelation & Mystery
Back to Life
Shringara
Don’t Belong
For the Lost Souls
Double Freedom
Into the Black
Flipside Apocalypse
Army of Ignorance

photos: Βασιλική Παναγοπούλου

425