1000mods: “Vultures”

Τι όμορφη αρχή αυτή του “Claws” και τι χαρά που μετά από τόσο πολύ καιρό έχουμε και πάλι κοντά μας ένα full length album από τα Χιλιομόδια.

Το “Super Van Vacation” είχε αποσπάσει φοβερές κριτικές σε όλο τον κόσμο και τους πήγε και στο περσινό Desertfest στο Λονδίνο.

Πέρασε λίγο ο καιρός και εμείς είχαμε αρχίσει να γκρινιάζουμε πως κωλυσιεργούν.

Και εν έτη 2014, οι 1000mods είναι πάλι πίσω εξαπολύοντας ένα σμήνος όρνεα στον Ελληνικό ουρανό.

Στην αρχή, φαίνεται πως ο ήχος τους έχει βαρύνει και οι ταχύτητες είναι πιο πονηρά αργές, όπως γίνεται στο δεύτερο μέρος του “Claws” και έτσι φαίνεται πως ο ήλιος που είχαν καρφιτσώσει στον ορίζοντα μας αντιμετωπίζει μια μερική έκλειψη.

Μη θέλοντας από ότι φαίνεται απλά να συνεχίσουν την απλή desert αναφορά στη μουσική τους μπαίνουν σε πιο σκοτεινά doom χωράφια ζουλώντας μας σιγά σιγά τα αυγά.

Στο “Big Beautiful” πνέει ένας southern rock άνεμος στην εισαγωγή και δίνει ένα κομμάτι εν τέλει, που θυμίζει τους mods του “Van” και για μια ακόμη φορά ο Dani δείχνει να θέλει να ουρλιάξει με όλη του τη δύναμη.

Και στο “She” που ακολουθεί, το tempo είναι χαμηλά και φαίνεται να είναι μια ωδή στον έρωτα και το χωρισμό (για να μη λέτε πως το rock δεν έχει καψούρα), το οποίο μένει εκεί και στο “Horse’s Green”.

To “Low” το ξέρετε ήδη όλοι σας, αφού πάει και έρχεται σε όλους τους rock τοίχους του FB και από ότι ακούω είναι το απόλυτο hit του “Vultures”.

To ομώνυμο έρχεται και εκείνο κάπως ύπουλα στα ηχεία μας με το low tempo του και μετά εκρήγνυται στο ρεφρέν.

Ο Λάμπρος μετράει με την μπότα και η κιθάρα μπαίνει και πάλι Αμερικάνικη σε ένα κομμάτι από τα αγαπημένα μου στο δίσκο αυτό, το “Modesty”, που προσφέρεται με ταπεινοφροσύνη όπως προστάζει ο τίτλος του.

Το album τελειώνει με λόγια γραμμένα από τον Carl Sagan και μας μεταφέρει σε άλλη διάσταση για σχεδόν 7 λεπτά.

Οι 1000mods είναι εδώ ξανά και κάνουν ένα βήμα παραπέρα, παίρνοντας το desert του σε πιο βαριά μέρη, δίνοντας του μια Νότια ένεση και τελειώνει με ένα δείγμα ευγνωμοσύνης στο space/ kraut.

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν μου αρέσει περισσότερο από το “Super Van Vacation”, αλλά μου αρέσει πολύ και θα το προσθέσω σύντομα στη συλλογή μου.

485

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.