ARKONA: “Yav”

“Russian Pagan Metal” (γεμίζει το στόμα).

Έχουμε και λέμε: Παγανιστικό/ folk metal + παραδοσιακά Ρώσικα όργανα + Ρωσική λαογραφία + Σλαβική μυθολογία + τα death growls της Masha Scream= Arkona = μια dead serious μπάντα, η οποία δεν χρειάζεται συστάσεις, γιατί έχει και ένα όνομα στο χώρο της και ΆΝΤΕ ΤΏΡΑ… άντε-ντε (;)

Το “Yav” είναι το έβδομο studio album των Arkona, ενώ το τελευταίο τους ήταν το Slovo του 2011 και φυσικά πέρυσι απολαύσαμε και την κυκλοφορία του live album “Decade Of Glory”.

Σύμφωνα με το Βιβλίο του Βέλες, η λέξη “yav” συμβολίζει την πραγματικότητα/ τον υλιστικό κόσμο. Βαθυστόχαστη κτλ πηγή έμπνευσης και *γκούχου_γκούχου*. Το “Yav” δεν είναι ένα ελαφρύ album που θα σου κάνει παρέα όλες τις ώρες. Είναι επιτατικό και διάχυτο και κουβαλάει πολύ depressive black (όπως σχεδόν πάντα συνηθίζει η τάδε μπάντα, αλλά μπερδεγουέι ανανάδες). Κυριαρχεί για ακόμα μια φορά το “earthly breeze” και τα κομμάτια εναλλάσσονται έξυπνα ισορροπημένα. Brutal riffs, θυελλώδη drums και καθαρές folk μελωδίες (σταντέ το πράμα) τελειοποιούν τις επικές συνθέσεις και τη μεσαιωνική, αέρινη και ταυτόχρονα συγκινητικά σκληρή ατμόσφαιρα και όλα αυτά θα τα υποστείτε για 70 λεπτά. Priceless κομμάτια που ενδέχεται να σας δημιουργήσουν παραισθήσεις: “Gorod Snov”, “Zarozhdenie”, “Ved’ma”, “Chado Indigo”, το ομώνυμο “Yav” και πολύ πιθανόν και όλα, any και way.

Είναι απλά σαρωτικό. Ο ήχος των Arkona σε εμφανέστατα άλλο level, το οποίο θα συναρπάσει και όσους φυλάγονται (like there’s no tomorrow) πλέον συναντώντας την neon ταμπέλα “Pagan/ Folk metal” (και είμαστε πολλοί… ναι προφανώς και το ξέρετε και το Βατικανό το ξέρει εδώ που φτάσαμε..).

Αυτά.

484