FURTHERIAL: “Destroying Atropolis”

Μια νέα μπάντα από τη γειτονική Τουρκία (και συγκεκριμένα από την Κωνσταντινούπολη), κυκλοφορεί το ντεμπούτο album της.

Οι Furtherial ανήκουν στη σφαίρα του σύγχρονου thrash/ death με αρκετά επικά στοιχεία Nevermoreικού power, καλές, σχετικά τεχνικές κιθάρες, σκληρά, άλλοτε καθαρά, άλλοτε growl φωνητικά (πολύ καλά εν τούτοις) και ωραίους, στακάτους, headbanging ρυθμούς.

Το “Destroying Atropolis” περιέχει metal επί το πλείστον mid tempo στις ταχύτητες του, βαρύ και ογκώδες (υπάρχουν βέβαια και τα “Sworn For Revenge” και “Defeat”, δυο γρήγορες στιγμές κάργα σουηδικού melodic death), καλοπαιγμένο και αξιοπρεπές. Συνθετικά παρουσιάζει ενδιαφέρον, είναι ποικίλο album σε διαθέσεις (μέχρι και μπαλλαντοειδείς, κιθαριστικές απόπειρες, στα πρότυπα του “Voice Of The Soul” των Death θα ακούσεις στο “Longing Spirit”) και ακούγεται ευχάριστα.

Ο ήχος είναι αρκετά καλός, τα πάντα ακούγονται ολοκάθαρα, με κεντρικά σημεία βέβαια τα πολύ καλά riffs των τραγουδιών. Το “Destroying Atropolis” είναι μια ελπιδοφόρα παρθενική προσπάθεια και αν είσαι από αυτούς που μπολιάζουν το metal τους με τη δύναμη και το βάρος της U.S. Metal κουλτούρας, θα σου αρέσει. Είναι κάτι παραπάνω από συμπαθητικό και για νεοσύστατη μπάντα, ένα πολύ καλό θεμέλιο για μια σεβαστή πορεία στα νερά της μοντέρνας ακραίας μουσικής.

(Σε περίπτωση συνειρμού με την “Ακρόπολη”, μη βιαστείς να γαμωσταυρίσεις. Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη “εθνικιστικών” τάσεων. Απλά το album είναι concept και διαδραματίζεται σε έναν μεταποκαλυπτικό κόσμο που ονομάζεται “Atropolis”)

411

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.