Semen of the Sun, The Noise Figures (08/05/14) An Club

Όταν άκουσα το τρίτο ολοκληρωμένο album των Semen of the Sun, ομολογώ ενθουσιάστηκα (review). Και έτσι επικοινώνησα με το frontman Μάριο, ο οποίος μου παραχώρησε συνέντευξη (link), λίγο καιρό πριν την ζωντανή παρουσίαση του νέου υλικού στο ΑΝ, όπου θα είχα την ευκαιρία να το προσθέσω στη συλλογή μου.

Φτάνοντας εκεί στα Εξάρχεια μου δόθηκε η εντύπωση ποδοσφαιρικού αγώνα κεκλεισμένων των θυρών μετά από τιμωρία αθλητικού δικαστηρίου.

Η ποιότητα και των δύο συμμετεχόντων με είχε κάνει να ελπίζω σε περισσότερο κόσμο απο τη ντουζίνα που συνάντησα κατεβαίνοντας τις σκάλες.

Με μια μικρή αργοπορία οι Noise Figures ανέβηκαν στη σκηνή, όπου το ντουέτο με πολύ καλό ήχο, αν και σε ένα άδειο χώρο, έπαιξε δυνατά και δίχως να δείχνει ότι ενοχλείται από την έλλειψη μεγάλης μάζας στο pit.

Χωρίς άγχος λοιπόν, και παίζοντας και το αγαπημένο μου “Tame the Knife”, οι Noise Figures έδειξαν και πάλι όπως και στο άνοιγμα της συναυλίας των Black Rebel Motorcycle Club, πως αλητεία και ψυχεδέλεια κάνουν πολύ καλή παρέα.

The Noise Figures setlist
Black Caravan
Start A War
Tame The Knife
We love better in the sun
Rollin’
Deathmate
Don’t throw your hand
Mute Blonde
Out of your mind
Turn off the Lights
Blood

Δεν πέρασε πολύ ώρα για να ετοιμαστούν οι Semen of the Sun να σκαρφαλώσουν στο σανίδι και ο κόσμος είχε πληθύνει, αλλά από ότι φαίνεται η επικείμενη αυλαία που θα έπεφτε για τους Psychograndmammas και το ΜΟ Better λίγα μέτρα παρακάτω και με live εκεί επίσης, αφαίρεσε πολλούς από την εξέδρα του ΑΝ.

Όσοι όμως, ήμασταν εκεί απολαύσαμε τους Semen of the Sun με φοβερή όρεξη, καλό ήχο και με νέα τραγούδια, τα οποία είναι ακόμα καλύτερα ζωντανά παιγμένα.

Το τρίο (που δε γύρισε από το κρύο) τα έδωσε όλα επί σκηνής και τίμησε τη φήμη του και μπορώ να πω πως χάσανε όσοι δεν ήρθαν.

Ξεκινώντας με κομμάτια από το “Those Pills”, εκ των οποίων και το ομώνυμο, περνώντας από τις παλαιότερες κυκλοφορίες ερμηνεύοντας το all time favorite “Cheap Hotel”, συνδύασαν ακόμα και Judas Priest μέσα στη μουσική τους.

Μεγάλες στιγμές με το Μάριο να πηδάει στο αέρα και εξαιρετικές μουσικές με τα “Red Corvette” και “Roses” μέσα σε πολλά άλλα.

Αξίζουν την αγάπη μας και τη στήριξη μας. Βάλτε λίγο περισσότερο rock ‘n’ roll στη ζωή σας, γιατί μουσική δεν είναι μόνο αυτά που γίνονται μόδα! Και αν δεν καταλαβαίνετε τι εννοώ ακούστε και διαβάστε τους στίχους του “Immune to Stupidity”.

Semen of the Sun setlist
The Trip
Those Pills
Scared to Death
Earth spinning in reverse
Cheap Hotel
Telescope
Dark Days
Love is bound + Victim of changes (Judas Priest)
Good Times
Sweet Ignorance
Red Corvette
You’re gonna lose it boy
Immune to Stupidity
Promise
Roses
Absence
Semen of the sun
Dive
Corner Bar Freaks

Photos: Γρηγόρης Ρουμελιώτης

785

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.