PHASE REVERSE, GREY THEORY, STORMSCYTHE (26/04/2014) Πτολεμαΐδα, Αίθουσα Τέχνης “Χάρης Αθανασιάδης”

Στα πλαίσια του εορτασμού του 1ου χρόνου λειτουργίας της, η Αίθουσα Τέχνης “Χάρης Αθανασιάδης” διοργάνωσε μια καλή βραδιά ζωντανής μουσικής, προσκαλώντας για δεύτερη φορά στην πόλη μας, τους Phase Reverse, μια σπουδαία Heavy / Stoner αθηναϊκή μπάντα, η οποία αλωνίζει το τελευταίο διάστημα τις αίθουσες δίνοντας live, στα πλαίσια υποστήριξης του φοβερού τελευταίου δίσκου της “And Man Created God”, παρέα με δυο ακόμη νεανικά σχήματα, τους συντοπίτες thrashers Stormscythe και τους Κοζανίτες Heavy/ rockers Grey Theory.

Η αλήθεια είναι ότι το χρονικό σημείο ήταν σχετικά άβολο. Συνέπεσε βλέπετε και ο τελικός του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο και λογικά σκεπτόμενος, αμφέβαλλα για την προσέλευση του κόσμου, συνυπολογίζοντας δε και την έννοια “Σαββατόβραδο”.

Η εκδήλωση ξεκίνησε γύρω στις 11:30. Πρώτοι ξεκίνησαν οι Stormscythe. Παρά το νεαρό της ηλικίας τους, η τετράδα απέδωσε πάρα πολύ καλά το υλικό της που ήταν γενικά διασκευές σε ύμνους του ιδιώματος συν μια δική τους προσπάθεια (το αρκετά καλό “No Survive”). Πολύ καλές κιθάρες από τους Πάρη Σταματιάδη και Θοδωρή Πολιτίδη και αρκετά δεμένοι οι Κώστας Ραδουνισλής (μπάσο) και Θοδωρής Πέρος (drums).

Στα περίπου 40 λεπτά που έμειναν στο σανίδι, έπαιξαν κομμάτια από Sepultura, Havok, Metallica, Pantera και Iced Earth, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Δεδομένου ότι είναι ακόμη νεαροί σε ηλικία, θεωρώ ότι έχουν πολύ μέλλον αν συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο.

Στη συνέχεια ανέβηκαν οι Grey Theory. Παρατήρηση πρώτη. Πολύ κεφάτη μπάντα, με διάθεση να τα σπάσουν, παίζουν αρκετά καλά και σίγουρα είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδεις. Παρατήρηση δεύτερη. Θα ήθελα λιγότερα ποζεριλίκια (δεν το κατηγορώ το poser, απλά θεωρώ ότι αυτά πρέπει να γίνονται σε αμιγώς προσωπικά show και όχι όταν είσαι support act) και θα έλεγα ότι ήταν αχρείαστα τα ψιλομεγάλα solo των μελών, ειδικά αν σκεφτεί κανείς το προχωρημένο της ώρας και το ότι ακολουθούσαν και οι τύποις headliners. Από εκεί και πέρα, τα παιδιά είναι πάρα πολύ καλοί performers, ζούνε κάθε δευτερόλεπτο της μουσικής τους και είμαι σίγουρος ότι σε προσωπικές τους στιγμές, θα καλλιεργούν τον πανζουρλισμό.

Οι Μάκης Μελάς, Δημήτρης Παπαβασιλείου (κιθάρες και φωνητικά). Ευθύμης Παπαδόπουλος (μπάσο) και Γιώργος Μαδίκας (drums) απέδωσαν πάρα πολύ καλά τα 12 τραγούδια τους (συν μια διασκευή στο “Bad Company” της διασκευής των Five Finger Death Punch), μετέδωσαν έναν σχετικό ενθουσιασμό και άφησαν θετικές εντυπώσεις. Θα έχουμε νέα από αυτούς στο μέλλον, είμαι σίγουρος.

Αφού και οι Grey Theory άφησαν τη σκηνή, ήταν η σειρά της σπουδαίας αυτής συμμορίας μουσικών που ονομάζεται Phase Reverse, να πει τα “Χρόνια Πολλά” στους διοργανωτές. Με μια μικρή καθυστέρηση, το “Born To Be Dead” δόνησε την αίθουσα. Παιχταράδες όλοι τους, χωρίς ίχνος κούρασης παρά το προχωρημένο της ώρας, οι Phase μας έριξαν στα μούτρα αρκετούς από τους ύμνους του σπουδαίου album τους, ενώ πήραν τα μυαλά των εναπομεινάντων στις διασκευές των “Rock ‘n Roll”, “Ace Of Spades” (Motorhead) και “Whole Lotta Rosie” (AC / DC).

Τρομερή σκηνική παρουσία από τον Τάκη στα φωνητικά (φοβερός χαβαλές, καλό παιδί και σπουδαία φωνή), ο Γιάννης (Στεργίου) στη μια άκρη να ξερνάει τα βαριά riff του, στην άλλη άκρη ο τρομερός και φοβερός μπασίστας Dragon-K (κατά κόσμον Κώστας – μεγάλη μορφή) να κρατάει τα μπόσικα (κι εγώ τις μπύρες του) και πίσω ο Αλέξανδρος με τη ακρίβεια και τη δύναμή του στα drums.

Η φύση του live δεν ήταν άλλωστε “κανονική”, μιας και επρόκειτο για γενέθλιο πάρτι, και ο χαβαλές έδινε και έπαιρνε. Αφού πέρασε μιάμιση ώρα περίπου, η βραδιά τελείωσε βρίσκοντας τα μέλη να συζητούν σε μικρά πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν ανάμεσα από τα μέλη των σχημάτων που εμφανίστηκαν, μισοζαλισμένοι από το αλκοόλ και τα τσιγάρα και αφού αποχαιρετιστήκαμε (ούτε ένα ταπεράκι πίτσα δεν πρόλαβα να σας δώσω για το δρόμο ρε γαμώτο…), ανανεώσαμε το ραντεβού μας, ευελπιστώντας αυτό να συμβεί σε συνθήκες που θα αρμόζουν σε ένα συγκρότημα όπως οι Phase Reverse. Δηλαδή στο Whiskey A GoGo και να είμαι παρέα με δίμετρες μοντέλες, κερασμένες από την μπάντα.

410

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.