FIRELAND: "Fireland II" (The Free EP)

Επειδή είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από εσάς δεν έχετε ακούσει για τους Fireland, ας δώσουμε κάποιες συνο- πτικές πληροφορίες σχετικά με το συγκρότημα.

Λοιπόν, οι Fireland είναι ένα τετραμελές συγκρότημα από τη βόρειο Ιρλανδία, το οποίο δημιουργήθηκε το 2003 και εδώ και λίγο καιρό έχουν κυκλοφορήσει τη συγκεκριμένη δουλειά, η οποία ονομάζεται Fireland II. Στην ουσία το Fireland II αποτελεί τον προπομπό της δεύτερης ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς που θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά.

Η μουσική των Fireland δανείζεται πολλά στοιχεία από το βρετανικό heavy metal της δεκαετίας (δηλαδή το NWOBHM), ιδωμένα όμως μέσα από ένα σύγχρονο πρίσμα, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τα κομμάτια του δίσκου να ακούγονται φρέσκα και όχι ως αναμάσημα του παρελθόντος.

Το δυνατό σημείο των Fireland είναι χωρίς αμφιβολία η πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στις κιθάρες. Επιθετικά riffs, ωραία solos, αλλά πάνω από όλα μελωδίες που, με την πρώτη κιόλας ακρόαση, σου μένουν στο μυαλό. Τα φωνητικά είναι αρκετά τραχιά χωρίς όμως να χάνουν σε μελωδικότητα και δένουν αρμονικά με τη μουσική.

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, όσοι αρέσκονται στο κλασικό (αλλά όχι παρωχημένο) heavy metal ας επισκεφτούν τη σελίδα του συγκροτήματος (www.fireland.tv), απ’ όπου μπορούν να κατεβάσουν τα τέσσερα κομμάτια του EP (εννοείται δωρεάν, όπως γίνεται αντιληπτό και από τον τίτλο του EP) έτσι ώστε να σχηματίσουν τη δική τους άποψη. Εγώ πάντως περιμένω την επόμενη δουλειά τους.

Καρβούνης Δημήτρης

466