HOLY SHIRE: “Midgard”

Η επταμελής μπάντα των Holy Shire μετράει τέσσερα χρόνια ύπαρξης και φέτος παρουσιάζει το ντεμπούτο της, ύστερα από ένα demo και ένα EP.

Άνευρη προσπάθεια που υπηρετεί το symphonic female fronted ιδίωμα, με στιχουργική βαρύτητα στο φανταστικό, με σαφείς αναφορές στο Game of Thrones και στο Lord of the Rings.

Καλή κίνηση η επική χροιά, ενδιαφέρουσα η χρήση δύο γυναικών στα φωνητικά, όμορφη προσθήκη το φλάουτο, αλλά το “Midgard” φλυαρεί δίχως ιδιαίτερο νόημα και η έλλειψη δυναμικής (παρά τις όποιες προσπάθειες) κάνει το αποτέλεσμα να φαντάζει ως ένα νερόβραστο soundtrack, μέρος κάποιας χαμηλού budget ταινίας φαντασίας

Ακόμη και το “Winter Is Coming”, το οποίο θεωρητικά θα μπορούσε να προσελκύσει κόσμο μονάχα από τον τίτλο (και για αυτό θα γυριστεί και σε video), είναι ανούσιο. Η ενδελεχής προσπάθεια του group να ταξιδεύσει τον ακροατή σε μέρη που βασιλιάδες, ξωτικά, ελφ και χόμπιτ κατοικούν, δεν αποφέρει καρπούς, με τις mid tempo συνθέσεις που μπαλαντοφέρνουν να μην ξεπερνούν τη μετριότητα.

Ίσως αν υπήρχε λιγότερη έφεση στο συμφωνικό τομέα και περισσότερη προσοχή στις συνθέσεις καθαυτές, να υπήρχε σωτηρία για τους Holy Shire… Ως τότε θα πρότεινα το “Midgard” ως “χαλί” σε διάφορα RPG, αλλά μέχρι εκεί…

457

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.