SEMEN OF THE SUN: “Those Pills”

Τα νεύρα μου! Τα χάπια μου και ένα ταξί να φύγω.

Τα πρώτα είναι προσφορά των Semen of the Sun που κυκλοφορούν την τρίτη τους δουλειά “Those Pills”.

Ξεκινώντας, ένα κλίμα Queens of the Stone Age αναβλύζει από τα ηχεία μου και μένω άναυδος αφού είχα προετοιμαστεί για ήχο ελαφρύτερο.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός πιάνει τέμπο σουηδικού garage Hellacopterικού τύπου και με κάνει προσωπικά να χαμογελώ ευρέως. Δεν λείπει όμως και η γνώριμη 90s μεριά τους με κάτι από Therapy?…

Αφήνουν πίσω την indie “κουλτούρα” πιο αλήτες και βρωμιάρηδες από ποτέ (μουσικά πάντα μιλάμε) και ανεβάζουν πολύ το τέμπο, κατεβάζοντας τονικά όλο τους τον ήχο.

Από το ξεκίνημα του “The Trip” τα πράγματα είναι εξαιρετικά και αισιόδοξα, με έντονο αίσθημα desert και rock ‘n’ roll ξεφάντωμα. Το επόμενο “Those Pills”, μου θυμίζει έντονα σουηδικό garage revival (βλ. Märvel), η φωνή του Μάριου είναι καλύτερη από ποτέ.

Το “Red Corvette” έχει ήδη μπει στο compilation μας για τα πιο όμορφα εγχώρια tunes, δίνει πόνο με κομματάρες σαν το “You are gonna lose it boy” και μας κάνει να ευχόμαστε να ήμασταν “Immune to Stupidity”.

Είναι μια κυκλοφορία που θα ικανοποιήσει τους stoner-ολάγνους (τα έχετε κάνει όλα stoner πια για να σας βολέψει) της νέας εποχής, τους rock ‘n’ roll Hellacopterαίους και θα κάνει περήφανους όσους τους ακολουθούν τόσα χρόνια.

Πάμε γερά!

Στις 8 Μαΐου στο An Club, οπότε και θα παρουσιάσουν ζωντανά το τρίτο τους δημιούργημα, θα γίνει θεωρώ μεγάλο πατιρντί!

521

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.