PILGRIM: “II: Void Worship”

“Misery Wizard”, η συνέχεια της ιστορίας στο “II: Void Worship” των Αμερικανών Pilgrim, οι οποίοι παίζουν το επικό doom σε χαμηλές ταχύτητες, σχεδόν slow motion.

Ήταν τρεις στο ντεμπούτο, αλλά ο μπασίστας Count Elric τους άφησε δύο, με αποτέλεσμα να έχουμε τον κιθαρίστα και τραγουδιστή The Wizard να παίζει στο studio και το μπάσο.

Αλλά μια χαρά τα καταφέρνουν, παίζοντας ένα βαρύ και σκουπιδιασμένο επικό doom που θα ικανοποιήσει φίλους των Candlemass, Cathedral και Reverend Bizarre.

Τύμπανα, αργά αλλά σταθερά σφυροκοπημένα, συνοδευόμενα  στιβαρά από το μπάσο και θλιμμένες, χαμηλά κουρδισμένες κιθάρες, με μια φωνή όσο πολύ διακριτική να συμπληρώνει την εικόνα.

Καλό σαν άκουσμα, αλλά ακόμη μια μπάντα με έλλειψη κάποιας πραγματικής δημιουργικότητας, που τους κάνει απλά να κρατάνε τις παρτιτούρες των πολλών και σημαντικών αυτού του ιδιώματος.

Η ατμόσφαιρα υπάρχει, αλλά θα χρειαστεί ένα τσαφ… αχ, αυτό το τσαφ!

497

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.