PSYCOREPATHS: “Your Entropia Has Finally Arrived”

Εντάξει, εντάξει… ξέρω. Τα περί φωνητικών τα είχα ξαναπεί στην κριτική των EXIT. Ότι προτιμώ τα πιο καθαρά brutal και όχι τόσο αυτά τα θολά και μπουκωμένα και μπλά, μπλά, μπλά…

Δεν μπορώ όμως να μην παραδεχτώ ότι χτυπιόμουν σαν επιληπτικός ακούγοντας το “Your Entropia Has Finally Arrived” των Κερκυραίων Psycorepaths, είτε βρισκόμουν σπίτι μου είτε στο δρόμο (καταλαβαίνετε τα βλέμματα των περαστικών). Και να σας πώ κάτι στη τελική; Τα συνήθισα και καραγούσταρα.

Γιατί τρείς λέξεις μπορούν να χαρακτηρίσουν απόλυτα το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους. Μεστό, απλό, πωρωτικό hardcore/ groove metal και όλα αυτά μαζί με τις αρρωστημένες κραυγές του Σπύρου. Κοφτά riffs, απλές και ταυτόχρονα όμορφες μελωδίες σε απόλυτη αρμονία με τα άλλοτε ογκώδη και αργόσυρτα, και άλλοτε speedάτα (υπό τις ευλογίες των Hatebreed και μερικώς της core σκηνής) breakdowns, δημιουργούν την κατάλληλη ξεσβερκιαστική ατμόσφαιρα, ευαγγέλιο ειδικά στα αφτιά όλων των wannabe ninjas που σίγουρα έχουμε δει όλοι μας σε αντίστοιχες συναυλίες. “Planet Under Destruction”, “Tentacles of the Past”, “In Front of my Eyes” και “Hated” αποτελούν τα πειστήρια αυτού του περίπου μισάωρου σαματά.

Λοιπόν… μάγκες δεν ξέρω τι ανταπόκριση βρίσκεται στο νησί των Φαιάκων (ευελπιστώ να είναι ικανοποιητική εννοείται), αλλά πολύ θα ήθελα να σας δώ να μοιράζεστε την ίδια σκηνή με μπάντες όπως Never- Trust ή Revolted Masses για παράδειγμα. Και μετά όλοι μαζί να αναστηλώνουμε τα περίχωρα του live.

471