Belzebong, Automaton, Omega Monolith (05/04/2014) Six D.O.G.S

Τις ιδιαιτερότητές του τις έχει κάθε live.

Η φράση αυτή δεν ξεκινά καν να περιγράφει την συγκεκριμένη περίπτωση, οι παρευρισκόμενοι θα το γνωρίζουν πολύ καλά, αν και η ανάμνηση μπορεί να είναι θολή σε sober στιγμές. Ας μην υποθέσει κανείς τίποτα περίεργο, όπως σίγουρα έκαναν οι μνησίκακοι περαστικοί έξω από το Six D.O.G.S όταν θα είδαν τους καπνούς.

Στη βάση της πράσινης (τυχαία επιλεγμένο χρώμα) πυραμίδας του show βρέθηκαν οι Omega Monolith, οι οποίοι ασπάστηκαν την instrumental ροή της μουσικής των headliners τους.

Το δίδυμο έπραξε σωστά, έπαιξε πολύ βαριά μουσική, δυνατός ήχος απλώθηκε στον χώρο και το κοινό (ενός sold-out show) αφέθηκε με εμπιστοσύνη σε μια μπάντα που την εξαργύρωσε με πανέξυπνες μελωδίες.

Την σειρά τους πήραν οι Automaton, μια ογκώδης stoner και doom πενταμελής παρέα που ανέβασε το hype για την συνέχεια με την βοήθεια της μοναδικής ατμόσφαιρας που πέτυχε.

Μια οπτική πανδαισία περιέβαλε τον χώρο από το μοναδικό act του event με φωνητικά και ακούστηκαν κομμάτια από το σχετικά πρόσφατο EP τους, το “Echoes of Mount Ida”. Η ώρα πέρασε πραγματικά ευχάριστα.

Belzebong. Οι headliners της βραδιάς. Το πολωνικό stoner. Ο λόγος να σηκωθείς από το κρεβάτι ακόμα και με ικτεροαιμορραγική λεπτοσπείρωση. Με μόλις έναν δίσκο στο ενεργητικό τους, το “Sonic Scapes & Weedy Grooves”, ξεπέρασαν τον stoner ήχο σαν όρο και μέθυσαν (θα περιοριστούμε σ’ αυτό) το κοινό. Κάτι καλαματιανά που λέγεται ότι κυκλοφόρησαν από την σκηνή στον αθώο κοσμάκη από κάτω είναι σχόλια της σουλτανοπουλάδας.

Μετά από μια αρχή σαν και το “Bong Thrower” τα πράγματα σκοτείνιασαν, σαν να θόλωσαν κι όλας, ο ήχος όντας κρυστάλλινος και απόλυτα stoned παρέσυρε τον κατάμεστο χώρο του venue σε heavy drone μελωδίες και η μπάντα, λιγομίλητη -λέγοντας εν τέλει τόσα πολλά- έπαιξε με την ψυχή της, απόλαυσε κάθε ένα από τα δευτερόλεπτα που απασχόλησε με την εκτέλεση όλων των κομματιών της και εξάντλησε την δυναμικότητα της με τον πιο χαλαρό (για κανέναν μυστήριο λόγο) τρόπο.

Περιμένουμε το επόμενο show τους, ή μάλλον το απαιτούμε, γιατί λίγες μπάντες μοιράζονται έτσι απλόχερα το “πράμα” τους. Εννοώντας το ταλέντο τους.

Υ.Γ: Εναλλακτικό event, σίγουρα, τεράστια μπάντα, αδιαμφισβήτητα, αξέχαστη εμπειρία, εμπεριστατωμένα.

photos: Βασιλική Παναγοπούλου

428