SKINNER: “Sleepwalkers”

Πρώτη κυκλοφορία για τους bay area power-thrashers Skinner οι οποίοι προέρχονται από τις στάχτες των Imagika οι οποίοι διαλύθηκαν το 2010 μετά από 7 full length album.

Ιθύνων νους πίσω από τη κίνηση ο κύριος Norman Skinner (ex-Imagika) ο οποίος μαζί με δύο ακόμα μέλη των Imagika και κάποιες ακόμα προσθήκες έγραψαν τα 11 κομμάτια του Sleepwalkers και το ρίχνουν στην αρένα στις αρχές Μάη μέσω της Dead Inside records.

Η μπάντα συνδυάζει το ευρωπαϊκό power των Iced Earth και Brainstorm με τη bay area σκηνή, κυρίως Testament θα έλεγα. Το τελικό αποτέλεσμα θεωρώ τους δικαιώνει απόλυτα.

Με τρείς κιθάρες (ο ένας κιθαρίστας είναι o 16χρονος γιος του επίσης κιθαρίστα Robert Kolowitz) που απλά ζωγραφίζουν είτε με τα solo είτε με τα riff τους. Υψηλού επιπέδου δουλειά σε αυτόν τον τομέα και όχι μόνο. Ο νεοφερμένος drummer Luna μπαίνει στο κλίμα κατευθείαν και περνάει με άριστα. Ο Pegram (ex-Imagika) στο μπάσο κάνει εξαιρετική δουλειά και έχει το χώρο και το χρόνο του σε κάθε σύνθεση. Ο Mark Skinner είναι φωνάρα και αν δεν είχατε τη τύχη να τον ακούσετε με τους Imagika ακούστε τον τώρα σαν Skinner. Συνδυάζει τις φωνές από τις μπάντες που ανέφερα πιο πάνω με πινελιές από Tyrant και Warrel Dane στα πιο “θεατρικά” περάσματα των κομματιών.

Ενώ το album κυλάει τσακίζοντας κόκκαλα ξαφνικά πιάνω τον εαυτό μου να ταξιδεύει, όσο με λίγα κομμάτια πλέον, για 08:41 συνεχόμενα λεπτά όσο διαρκούν τα Guilt Ridden και Breathe the Lie. Βρείτε τρόπο να ακούσετε αυτές τις 2 συνθέσεις. Συνθέσεις που όποια μπάντα και αν τις έγραφε την εποχή που όλη η Ελλάδα άκουγε τα Dark Saga και Something Wicked τότε θα γέμιζε και αυτή το ΡΟΔΟΝ. Οι παλαιοί καταλαβαίνετε σίγουρα τι εννοώ.

Η παραγωγή πολύ καλή προσαρμόστηκε στις ανάγκες και στα θέλω της μπάντας και όχι το αντίθετο. Έχει το 90s συναίσθημα και αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα.

Δεύτε λάβετε φώς λοιπόν.

433