COCHISE: “118”

Κλείνοντας δέκα χρόνια στη μουσική βιομηχανία, οι πολωνοί Cochise κυκλοφορούν το τρίτο τους full length μέσω της Metal Mind Productions και πρώτο με παγκόσμια διανομή.

Μπροστάρης της μπάντας είναι ο Pawel Malaszynski, ο οποίος είναι γνωστός ηθοποιός στη χώρα του. Ο ίδιος βάφτισε και το album, δηλώνοντας πως το νούμερο 118 είναι σημαδιακό για αυτόν, καθώς στα πάμπολλα ταξίδια του, όλως τυχαίως, τα ξενοδοχεία στα οποία έμενα του έδιναν πάντα δωμάτιο με αυτόν τον αριθμό.

Και με βάση την εμμονή του με αυτόν τον αριθμό, θα σας θυμίσω την ταινία “The Number 23” με τον Jim Carrey, όπου το αρχικό σενάριο και το trailer σε προετοίμαζαν για κάτι σαφώς καλύτερο, μόνο που τελικά το αποτέλεσμα είναι απλά μέτριο. Κάπως έτσι λειτουργεί και το “118”.

Δεκατρείς συνθέσεις που κινούνται κυρίως σε post grunge ρυθμούς, δίχως όμως να αποτελούν κάποια ουσιαστική προσθήκη για το είδος. Οι ιδέες τους δεν είναι κακές μεν, αλλά χιλιοειπωμένες, ενώ η έλλειψη δυναμικής στον τομέα της παραγωγής δεν κολακεύει καθόλου το σύνολο του δίσκου, που αγκομαχεί να βγάλει με το ζόρι 2-3 καλές στιγμές.

Προσπεράστε άφοβα…

482

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.