CURIMUS: “Artificial Revolution”

Από τα χιόνια έρχονται οι αγαπητοί Curimus.

Μετά από πολλά demos, κατάφεραν το 2011 να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους, “Realization”, και 3 χρόνια μετά επιστρέφουν με το δεύτερο full length album τους, “Artificial Revolution”.

Μοντέρνο (ε, μετά από τόσα χρόνια, δε θα έπρεπε να το λέμε έτσι) thrash metal, όπως το δίδαξαν οι Sepultura και όπως το εδραίωσαν οι Lamb of God, σε 50 χορταστικά λεπτά, με πανέμορφα κομμάτια όπως τα “Reincarnation” και “Free-standing Nation”, ικανό να δημιουργήσει ένα σφαγιαστικό moshpit!

Το άκουσα και το ξανάκουσα και θα το ξανακούσω! Ευχαριστήθηκε η ψυχή μου, με τα όμορφα riffs και τα όχι τραβηγμένα solos, την πολεμική/επαναστατική ατμόσφαιρα των στίχων και τη φωνή του Marko Silvennoinen, που αν και δεν είναι κάτι που δεν έχεις συναντήσει πριν, είναι αυτή που πρέπει για να κάνει τη μουσική να φαίνεται ακόμα καλύτερη.

“No feast for the vultures” και άλλα τέτοια κομμάτια, με σαρωτικά κοπανήματα στα τύμπανα και γρέζι, ρε παιδί μου!

Απλά και όμορφα πράγματα, χωρίς φύκια για μεταξωτές κορδέλες! 

492

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.