OSLO ESS: “Alla Hjerter Deler Seg'”

Δάκρυσα με τον τίτλο. Νορβηγικά και σημαίνει “όλες οι καρδιές σπάνε”, σε ελεύθερη μετάφραση!

Τα έχω ξαναπεί για τους Oslo Ess εδώ και εδώ, αλλά θα τα ξαναπώ άλλη μια φορά, αφού έχουν καινούργιο album.

Punk rock που όλο πάει και ρίχνει ταχύτητες (μάλλον λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητας τους στη χώρα τους), σε νορβηγικούς στίχους που αποθαρρύνει το σύνολο των ακροατών, γιατί αν εξαιρέσεις το black metal και τους Kvelertak, άλλος κανείς δεν τα έχει καταφέρει.

Ξεκινάει όμορφα με το εξαιρετικό “Stormen”, αλλά στο επόμενο (“Under Radaren”) τα πράγματα γίνονται λίγο Bruce Springsteen με τη χρήση φυσαρμόνικας και τα πράγματα επαναφέρονται στη σωστή ταχύτητα με το “Himmel Helvete”.

Με ευχαρίστηση βλέπω πως προσπαθούν για πρώτη φορά στα αγγλικά με το “Down at the docks”, αλλά μόνο στο ρεφρέν πράγμα που με εκνευρίζει αφάνταστα.
Ένα τραγούδι ίσως σας αρέσει, αφού λέγεται “Leiter efter Jobb” (Ψάχνω για δουλειά) και είναι σε πιο χαλαρούς Sublime ρυθμούς.

Στην τελική, δεν βλέπω να ασχολείται και κανένας στον τόπο μας με τους τύπους αυτούς και το κείμενο αυτό μάλλον, θα αγνοηθεί και από τον ίδιο το Θεό. Πείτε τα ρε στα αγγλικά, γιατί έτσι μας δυσκολεύετε!

473

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.