SEAL OF SOLOMON: “I, The King”

Τσιφτετελάτο και groovάτο death metal, μεσαίων ταχυτήτων, αποτελεί το υλικό που μας προσφέρουν οι Τούρκοι Seal Of Solomon με το πρώτο τους full length (είχε προηγηθεί το παρθενικό τους EP “Time Of The Arallu”), το “I, The King”.

Τα καρντάσια από την Κωνσταντινούπολη, ηχούν συμπαγέστατοι. Το metal τους (που έχει μια black υφή η οποία αναδεικνύεται κυρίως από το triggαρισμένο παίξιμο στα drums του Tolga Sanli – πολύ καλός, στο ύφος των παλιών Vader, Krisiun και λοιπών ρομαντικών), είναι φοβερά ογκώδες και τα κομμάτια τους έχουν σαν κοινό στοιχείο, τη δύναμη. Με αμιγές death metal συναίσθημα (είναι ελάχιστα τα μελωδικά στοιχεία, αλλά όταν υπάρχουν, όπως για παράδειγμα στο ιντερλούδιο “Retribution” ή στην κορυφαία κατ’ εμέ στιγμή του album, στο “The Lesser key”, θερίζουν), οι Seal Of Solomon πείθουν με την προσπάθειά τους. Πατούν σε βασικές σταθερές του ιδιώματος, προσανατολισμένοι κυρίως σε αμερικανικής ή και λατινοαμερικανικής (Nile, Kataklysm, Hypocrisy – τυχαία παραδείγματα) κοπής death/ black metal, με διάσπαρτα σημεία της μουσικής παράδοσης της χώρας τους και ακούγονται ευχάριστα. Μου θύμισαν τους Behemoth σε στιγμές, άλλες φορές τους “ξεχασμένους” Keep Of Kalessin και γενικά, σχήματα riff-άτου και μπιχλωτού mid tempo death.

Τεχνικά είναι καλοί παίχτες, δεν υπάρχουν εμφανείς αδυναμίες, το υλικό τους είναι καλοπαιγμένο με πραγματικά τρομερό ήχο στην παραγωγή, τα φωνητικά στα συνήθη για το ύφος επίπεδα, αρκετά δυναμικά και με μια υποχθόνια χροιά. Γενικά όλα τα κομμάτια, έχουν το ενδιαφέρον τους και εκτός από τις προαναφερθείσες highlight στιγμές πολύ όμορφα είναι και τα “Story Of The Prophet” και το ομώνυμο.

Μια πολύ καλή αρχή για τους Seal Of Solomon με το “I, The King”. Δικαιούνται να φιλοδοξούν. Για τους θαμώνες του χώρου, μια αρκετά ενδιαφέρουσα και φρέσκια οπτική στο αντικείμενο. Καλοφάγωτο το μπακλαβαδάκι, δεν μπορώ να πω…

427

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.