NIGHTSATAN: “Nightsatan and the Loops of Doom”

Το “Nightsatan and the Loops of Doom” δεν είναι ένα κανονικό album…

Είναι το soundtrack της 25λεπτης post apocalyptic ταινίας που γύρισαν οι Nightsatan, επηρεασμένοι από τις ταινίες φαντασίας των ‘80s.

Οκ, το film, όπως ήδη φαντάζεστε, είναι μια cult μπουρδίτσα και το τρίο από τη Φιλανδία το γνωρίζει αυτό (ελπίζω δηλαδή). Η μουσική μου ντύνει το “Nightsatan and the Loops of Doom” βασίζεται εξολοκλήρου σε keyboards, φέρνοντας στο νου όντως άλλες εποχές και σχήματα (βλέπε Tangerine Dream).

Τώρα, το ότι οι ίδιοι αυτοχαρακτηρίζονται ως post-apocalyptic laser metal το ξεπερνάω και το εκλαμβάνω ως αστείο… Όπως επίσης προσπερνώ και διαγράφω γοργά από τη μνήμη μου τα 14 κομμάτια που έκατσα και άκουσα προκειμένου να γράψω αυτήν την κριτική.

Σε ότι αφορά την ταινία, παραθέτω αυτούσια την περιγραφή της από το δελτίο τύπου, έτσι για να πάρετε μια ιδέα: “Nightsatan and the Loops of Doom is a proud tribute to vintage Italian post-apocalyptic sci-fi. It is a very unusual short epic, full of sex, violence, and general sense of wonder”. Συνίσταται για βραδιές “καψίματος”, συμπληρώνω εγώ…

493

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.