Caliban, South Korea in Vegas, United Highlights (22/03/14) 7sins

Έξω από το 7sins, με θόρυβο που προδίδει κάποιο κόλλημα στο soundcheck, αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί, με σχετικα μικρό μέσο όρο ηλικίας. Ήδη 20 λεπτά από τον, στην αφίσα, αναγραφόμενο χρόνο έναρξης, δεκάδες πηγαδάκια έχουν δημιουργηθεί σκοτώνοντας την ώρα.

Γύρω στις 22:00, εμφανίστηκαν οι 6 τύποι που αποτελούν τους United Highlights. Στριμωγμένοι στο μπροστινο μέρος της σκηνής, λόγω του όγκωδους drumset των Caliban, κάνοντας το αντιστοιχο των support να μοιαζει παιχνιδάκι της Fisher Price. Ελαφρώς καλύτεροι από την προηγούμενη φορά που τους είδα, έκαναν ότι μπορούσαν για να διασκεδάσουν τον κόσμο που δυστυχώς δεν είχε αυξηθεί όπως ανάμενα.

Οι δύο φωνές των UH, αυτή τη φορά λειτουργησαν καλά, όμως ακόμα δεν βρέθηκα ενθουσιασμένος. Αυτό που έμεινε ήταν ο αρκετά καλός drummer τους, που από ότι φαίνεται είναι το δυνατό τους χαρτί.

22:50 και οι South Korea in Vegas (6 και αυτοί) ανέβηκαν στη σκηνή. Τα άγρια φωνητικα μου ταίριαζαν περισσότερο στη μουσική, η οποία έβγαινε βεβιασμένα από τα ηχεία και δεν με αφησε να διαπιστώσω τα καλά λόγια που είχα ακούσει για αυτούς. Αν και φαινόταν πόσο γουστάρουν να βρίσκονται στη σκηνή, το άγχος δεν άφησε τον μικροκαμωμένο τραγουδιστή (εκείνος βγάζει τα μελωδικά φωνητικά) και έτσι, κάπως η φάση φάνηκε να κρεμάει. Μάλλον δεν ήταν η μέρα τους!

23:30 και επιτέλους οι Γερμανοί Caliban πήραν θέση, ξεκινώντας με το “King” από το πρόσφατο τους “Ghost Empire”, από το οποίο παίξανε άλλα 5 κομμάτια. Ο ήχος υπερ-επαγγελματικός και μελετημένος μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας, αφού ο Γερμανός ηχολήπτης έπαιζε με ψηφιακή κονσόλλα (η διοργάνωση από ότι φαίνεται δεν τους χάλασε πολλά χατίρια) και σε ενα setup που δεν έχω ξαναδει στο 7sins.

Χάρηκα πολύ που άκουσα το “We are the many” από το “I am Nemesis”, το οποιο εκπροσωπήθηκε με άλλα 3 τραγούδια. Το στενάχωρο ήταν πως λόγω αργοπορίας περικόψαν την προγραμματισμένη setlist, έτσι ώστε να παραδοθεί ο χώρος στους μαρσιποφόρους ηλεκτρονικακουστές, που λίγο μετά τις 00:00 είχαν αρχίσει να καταφτάνουν.

00:30 και αφού ανακοίνωσαν το τέλος της βραδιάς, μας αφιερωσαν το “Your song” και κατέληξαν με τα “Memorial” και “Chaos-Creation”.

Λίγο τα τριήμερα, λίγο από δω, λιγο από κει, η προσέλευση ήταν λίγο μουδιασμένη.

Πάμε για άλλα!

Caliban setlist
King
We are the many
Nowhere to run, no place to hide
Devil’s night
Dein Reich
Nebel
I will never let you down
I am ghost
My vertigo
Davy Jones
Your song
Memorial
Chaos-Creation

Photos: Αναστασία Βερτεούρη

449

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.