SAFE: “Ride a New Season”

Πήγα να αγοράσω τσάι και έλαβα δώρο ένα cd.

Από το εξώφυλλο και από τον άνθρωπο που μου το έδωσε, φαντάστηκα πως έχουμε να κάνουμε με positive hardcore, τύπου Shelter.

Και δεν έπεσα έξω. Οι Ιταλοί Safe κυκλοφορούν το album τους “Ride A New Season”, μέσω της Beyond This World Records (http://xbeyondthisworldx.blogspot.gr/, βλ. Φώτης- κιθάρα σε ANFO και Censored Sound) και κάνουν καλή δουλειά.

Αν παραβλέψεις το θρησκευτικό περίβλημα του θέματος (το οποίο ίσως απωθήσει κάποιους), τότε μπορείς να διασκεδάσεις αρκετά.

Βέβαια, το πρώτο κομμάτι “Now or never” είναι πολύ πιο ανάλαφρο από ότι περίμενα, θυμίζοντας μου χαζοχαρούμενα punk rock, που με ενοχλούν, αλλά στο δεύτερο “(Mind) Released” τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή.

Δυνατότερο punk attitude φαίνεται να οδηγεί το κομμάτι αυτό και να με κάνει να θέλω να κουνηθώ. Και μπορώ να μπω στο πετσί του album, αφού στο βιβλιαράκι έχει και στίχους. Το αισιόδοξο μήνυμα του τραγουδιού περνάει όμορφα με την εξαίσια μουσική του και δίνει ρυθμό σε όλο το εγχείρημα!

Το “Τ.Κ.Ο.D.” υπογραμμίζει την θρησκευτική κατάνυξη του συγκροτήματος, αλλά το κομμάτι είναι πολύ διασκεδαστικό, χωρίς να μου προκαλεί βέβαια και ιδιαίτερα συναισθήματα.

Στο “Empty Rage” κερδίζει έδαφος πάλι η πιο core πλευρά και η punk rock ηρεμία επαναφέρεται στο “December” για να καταλήξει και πάλι στην πιο αλήτικη πλευρά με το ομώνυμο “Ride a new season”, το οποίο ήταν και το αγαπημένο μου από τα 6.

Πολύ όμορφη δουλειά, χωρίς να κάνει κάποιον να τραβάει με βία τα μανίκια του, αλλά αξίζει προσοχής στο μέλλον.

Μελανό σημείο η μικρή του διάρκεια (μόλις 18 λεπτά).

Straight edge or not, άκου το δε θα χάσεις!

536

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.