MASSACRE: “Back From Beyond”

Σκίρτησα με την ανάμνηση που μου έφερε το όνομα Massacre σε συνδυασμό με τον τίτλο του νέου album των Αμερικανών deathsters.

Το 1991 με την κυκλοφορία του “From Beyond” με τα εξωγήινα πλάσματα να απορροφούνται από την ροζ δίνη στο εξώφυλλο, είχαν στιγματίσει το Αμερικάνικο Death Metal. Στη συνέχεια όμως, άργησαν 5 χρόνια για να κυκλοφορήσουν το “Promises” και έχασαν έδαφος και έτσι, αποφάσισαν να τα παρατήσουν. Επανήλθαν και πριν από 6 χρόνια με το “The Second Coming”, αλλά και πάλι εξαφανίστηκαν και εκείνοι σε μια δίνη. Βέβαια, ο μπασίστας Terry Butler, μέλος μετέπειτα και των Six Feet Under και ο κιθαρίστας Rick Rozz δεν σταμάτησαν να εξασκούν το άθλημα.

Και να που έρχονται ξανά, οι δυο τους με παρέα τους Ed Webb (φωνή) και Mike Mazzonetto (τύμπανα) για να συμπληρώσουν την ιστορία με το “Back From Beyond”, το οποίο σαν artwork αποτελεί τη συνέχεια του ντεμπούτου τους.

Τα εξωγήινα εκείνα τέρατα βγαίνουν από τη δίνη 23 χρόνια μετά με σκοπό την καταστροφή της ανθρωπότητας. Και το όπλο τους είναι το νέο album των Massacre. Η φωνή του Webb είναι λίγο ελαφρύτερη σε χροιά από εκείνη του Kam Lee, που τραγουδούσε στο ντεμπούτο, αλλά τα υπόλοιπα πράγματα είναι όσο όμορφα τα θυμάστε.

Οι τύποι, πιο έμπειροι πλέον, γνωρίζοντας πως παίζεται το death metal, επιστρέφουν με έναν ύμνο στον παραδοσιακό θανατερό ήχο, όπως παίχτηκε από μπάντες όπως οι Obituary και οι Morbid Angel.

Οι παλιοί και νοσταλγοί του ήχου εκείνου, θα το λατρέψουν γιατί με κομμάτια σαν τα “Ascension of the Deceased” και “Shield of the Son” (ίσως το καλύτερο), είναι αυτό που θα το κάνει αξιοπρόσεκτο. Αλλά, το γεγονός ότι δεν έχει να διαφοροποιήσει κάτι σε σχέση με ότι κάνει ο Butler με τους Six Feet Under, δεν είναι το album, που θα περίμενα να με αρπάξει από τα καλαμπαλίκια και να με κάνει άνω κάτω.

Ευχάριστη η επιστροφή τους, cult το εξώφυλλο, καλό το ότι είναι φτιαγμένο προσεκτικά και δεν είναι κάποια αρπαχτή, αλλά θα ήθελα κάτι πιο τσιμεντένιο για να πω ναι, αυτό είναι το “δεύτερο” album των Massacre.

475

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.