AGUSA: “Agusa”

Μην περιμένεις κάτι που θα σε σηκώσει από τον καναπέ και θα σε κάνει να σκαρφαλώσεις στο ταβάνι σαν τον άνθρωπο-αράχνη, αλλά ετοιμάσου να χαλαρώσεις πιο βαθιά στο αγαπημένο αυτό έπιπλο.

Οι Σουηδοί Agusa παίζουν ψυχεδελικό progressive rock, με αναφορές σε 70s και ειδικά στο kraut (βλ. Amon Duul ΙΙ). Δεν είναι space, όχι! H ψυχεδέλεια του είναι ιδιαιτέρως γήινη και τα φωνητικά απουσιάζουν στο μεγαλύτερο μέρος του album. Μάλιστα στο μοναδικό που υπάρχουν (“Stigen Genom Skogen”, το μονοπάτι που διασχίζει το δάσος), ξαφνιάστηκα και γύρισα να δω αν μπήκε κάποιος σπίτι μου ακάλεστος.

Όμορφη μουσική που σε βοηθάει να διαβάσεις το πρωί την εφημερίδα σου ή να κλείσει τα μάτι και να ονειροπολήσεις, άρτια εκτελεσμένη, με πολύ καλή παραγωγή, αλλά δεν είναι αυτό που θα σε κάνει να πάρεις δάνειο για να πας να τους γνωρίσεις.

Αυστηρά για τους φίλους του ιδιώματος και εκείνους που δεν βαριούνται τα μεγάλα χωρίς κιχ κομμάτια.

Υ.Γ. Τι όμορφο ταξιδιάρικο εξώφυλλο!

850
Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2156 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*