WARKNIFE: “Amorphous”

Κρίση ή όχι κρίση, ο Ευρωπαϊκός Νότος αναπτύσσεται μουσικά.

Οι γείτονες Ιταλοί μας απασχολούν πολύ τελευταία και αυτή τη φορά, έχουμε να κάνουμε με το δεύτερο album των Warknife.

Επηρεασμένοι, όπως το παραδέχονται και οι ίδιοι, από το Bay Area Thrash και μπάντες, όπως οι Testament (στα σκληρότερα τους σημεία) και δείχνοντας πως στο σχολείο ζωγράφιζαν στις τσάντες τους το λογότυπο των Sepultura, δίνοντας έτσι και ένα πιο death metal essence, προσφέρουν ένα όμορφο δισκάκι για οπαδούς των Lamb Of God.

To κομμάτι “A Bleeding Sunset” είναι αυτό που με ακουμπάει πρώτο και είναι μια Thrash μπαλάντα (στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό) και η γκρούβα του υπόλοιπου δίσκου, μαζί με τα έξυπνα δομημένα riffs, δεν μου επιτρέπουν να βαρεθώ.

Η φωνή του Marco Landolfo είναι ιδανική για το είδος, μπάσο και τύμπανα κάνουν περίφημη παρέα (βλ. “The Veil Fragments”) και η κιθάρα προσπαθεί να κλέψει την παράσταση.
Η in-your-face μουσική άποψη των Warknife σπάει με πιο μελωδικές και “ερωτικές” στιγμές και δεν είναι απλά μία προσπάθεια να πιάσει απλά τους καφρότερους εξ ημών, αλλά και τους άλλους τους πιο καχύποπτους.

Εκτός από τα thrash και death κατάλοιπα, οι πιο προσεκτικοί θα παρατηρήσουν και μια τάση Crowbar-ική και θα συμπαθήσουν ιδιαίτερα το “Amorphous”, με αυτή την άμορφη μουσταρδί μάζα στο εξώφυλλο.

496

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.