DECAPITATED CHRIST: “Arcane Impurity Ceremonies”

Διαβάζοντας τον τίτλο του εισαγωγικού κομματιού μπαίνεις κατευθείαν στο νόημα του δίσκου. Γιατί αυτό που ακολουθεί απο τις πρώτες κιόλας νότες μόνο ως μακελειό μπορεί να χαρακτηριστεί!

Οι Ισπανοί death metallers εν έτει 2014 καταφέρνουν με τον ήχο τους για ακόμα μια φορά να μας γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω όπου το death metal ακουγόταν πιο καθαρό και ατόφιο από ποτέ. Τα χαμηλά και απόκοσμα φωνητικά του Paingrinder επηρεασμένα από τους πρώιμους Morbid Angel και Nile,σε συνδυασμό με τα ισοπεδωτικά τύμπανα του, όνομα και πράμα, Blasthagel και με τα χαρακτηριστικότατα κιθαριστικά Possessed/ Immolation riff κάθε κομματιού, δημιουργούν ένα κάθε άλλο παρά μονότονο album με γρήγορα, καταιγιστικά κομμάτια (“The One Who Marches Behind the Line”, “Hell’s Everything”, “Hexenhammer”) καθώς και ορισμένες πιο mid-tempo στιγμές (“Human Eating Herd of the Damned”, “When War Brings Glory”, “Those Who Walk Slowly”) χωρίς όμως να χάνεται η επιθετικότητα τους συμβάλλοντας στην εξαιρετική ροή του album.

Οι Decapitated Christ κρατώντας ψηλά το λάβαρο του old school death metal ήχου,με την καινούρια τους δουλειά καταφέρνουν και κερδίζουν το στοίχημα που θέτουν με κάθε κυκλοφορία τους απέναντι στους ίδιους και στους ακροατές τους και είμαι σίγουρος πως οι φαν του είδους θα τοποθετήσουν αυτον τον δίσκο στη συλλογή με τις αντίστοιχες πολυαγαπημένες και κλασσικές δισκάρες μεγαθηρίων του death metal στερεώματος.

457