SABBATH ASSEMBLY: “Quaternity”

Για να μπορέσεις να αποδώσεις σωστά μία κριτική σε τέτοιο είδος μουσικής πρέπει να ανοίξεις τα μάτια σου και να διαβάσεις και να αφαιρέσεις τα όποια στεγανά από την φθαρμένη, από την σκληρή πραγματικότητα, ψυχή σου.

Το ντουέτο από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι οι μουσικοί κήρυκες μιας θρησκευτική ομάδας που ιδρύθηκε από πρώην μέλη της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας και πιστεύει, όπως αναφέρει και το site των Sabbath Assembly, “την τετράπτυχη φύση του ανθρώπου και τη σχέση του με το Θεϊκό”, εξ ου και ο τίτλος του τρίτου τους album, “Quaternity” .

Μέλη της θρησκευτικής ομάδας Process Church of the Final Judgment, που ιδρύθηκε στα 60s, “θυσιάζουν” την μουσική τους έμπνευση για να κηρύξουν τις ιδέες τους. Και για αυτό το λόγο, τέσσερα από τα έξι κομμάτια αντιστοιχούν το καθένα σε ένα κομμάτι αυτής της θεϊκής τετράδας, Χριστός, Ιεχωβάς, Σατανάς και Εωσφόρος.

Αυτά για να καταλάβουμε το background της θρησκευτικής τελετουργίας που διακατέχει το album και τις στιχουργικές επιλογές των καλλιτεχνών. Από κει και πέρα, μουσικά, η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτικά κατανυκτική και είναι κατάλληλη για όσους αγαπούν τους Dead Can Dance και το album των Ulver “The Marriage of heaven and hell”, καθώς και neo folk σχήματα, όπως οι άκρως ενδιαφέροντες Hexvessel, μέλη των οποίων εμφανίζονται ως guests και εδώ.

Αν δεν ενδιαφέρεσαι να κατακρίνεις τους μουσικούς για τις θρησκευτικές τους επιλογές, μπορείς να χαλαρώσεις υπέροχα με τη μουσική τους.

Δεν έχει ούτε καν κατά λάθος σχέση με το metal, προειδοποιώ για να μην παρεξηγούμαστε!

485

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.